![]() |
İçli Pilav
Malzemeler:
1 su bardağı pirinç (basmati olabilir) 2 su bardağı su 1 adet soğan 1 çay bardağı kuş üzümü 1 çay bardağı dolmalık fıstık veya badem 2 çorba kaşığı tereyağ 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker Tereyağını tencerede erittikten sonra küçük küçük doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar yağda kavurun. Fıstıkları da yağa ekleyip kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinci, üzümleri ve baharatları tencereye ilave ederek karıştırın. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra kaynamış suyunu da dökerek tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin. Ben içli pilavi patlıcanlı beşamel sosla servis yaptim ama siz içli pilavın üzerini kaşar rendesiyle de zamanınıza ve damak tadınıza uygun dekore edip servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.