 |
|
Prof. Dr. Sinsi |
11-29-2012 08:24 AM |
Profiterol Prenses
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg
Malzemeler - yarım paket margarin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 4 yumurta
- 1 paket çikolata sosu
- 1 avuç dövülmüş fındık içi
- KREMASI İÇİN
- 1 kg süt
- 3 çay bardağı un
- 5 çay bardağı şeker
- Yarım paket margarin
Tarif - 1 su bardağı su ve yarım paket margarini tencereye koyup kaynamaya başlayınca 1 su bardağı unu kaynayan karışıma ekleyin.
- Hamur kendini çekip helva kıvamına gelinceye kadar ocakta 3-4 dakika pişirin.
- Ocağın altını söndürdükten sonra iyiceılınınca yumurtaları tek tek mixerle karışıma yedirin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine birer tatlı kaşığıhamurdan koyun.
- Sıcak fırına verin.
- Pişme esnasında kesinlikle fırının kapağını açmayın.
- Çünkü hamurlar yapışıyor.(ben hamur işlerinde sürekli olarak elektrikli davul fırın kullanıyorum. çokta iyi sonuç alıyorum)
- Profiterol hamurlarına patoşa hamuru deniyor.
- Pişen patoşalarınızı bir kenara alın.
- Kremasını yapmaya başlayın.
- Bunun için 1 kg süt, 3 çay bardağı un ve 5 çay bardağı şekeri ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Ocaktan alınca içine yarım paket margarinimikserle 5 dk kadar çırpıp yedirin. Patoşalarınızın yan taraflarını bıçak yardımıylaufak bir miktar kesin.
- 1 kaşık krema alın kesiklerden içeriye yerleştirin.
- Daha sonra patoşalarınızın kenarlarını dövülmüş fındığa batırın.
- Bu işlem bitine 1 paket hazır çikolata sosunu ( ben Dr.Oetker i kullandım)
- Üzerindeki tarife göre uygulayıp profiterollerin üzerine dökün.
- Dilerseniz hindistancevizi ve çam fıstığı ile servis edebilirsiniz.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.