ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İspanaklı Ve Rokforlu Kiş (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1062947)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 08:26 AM

İspanaklı Ve Rokforlu Kiş
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Kiş hamuru için
  • 250 gr un
  • 150 gr tereyağı
  • 50 ml soğuk su
  • 1 tutam tuz
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı kuru bakliyat
İç malzeme için
  • 500 gr ıspanak
  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 50 gr rokfor peyniri
  • 1 yumurta
  • 100 ml krema
  • Karabiber, tuz
Un ve tereyağını parmak uçlarınızla birbirine yedirin. Soğuk su, tuz ve yumurta sarılarını ilave ederek hamuru yoğurup yarım saat buzdolabında dinlendirin.

Kiş kalıbını yağlayıp unladıktan sonra kenarlarını yüksek bırakacak şekilde hamuru içine yayın. Derin dondurucuda 20 dakika bekletin.

Dondurucudan çıkardıktan sonra tabanına çatalla delikler açın. Üzerine yağlı kağıt serip, kabarmaması için bir bardak kuru bakliyat serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pembeleşene kadar pişirin. Kuru bakliyatları içinden alıp, alt kısmının kızarması için 5 dakika daha fırınlayın.

Ispanakları yıkayıp ayıklayın. Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. Ispanaklarla soğanı zeytinyağında kavurun.

Peynir, yumurta, krema ve baharatları kavrulmuş ıspanakla harmanlayıp kiş hamurunun içine yayın.
15 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.