ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Erkeğinizi Mutlu Edecek Basit Bir Yemek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1062921)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 08:30 AM

Erkeğinizi Mutlu Edecek Basit Bir Yemek
 
Aşkı bulmanın keyifli sırlarını veren “Fransız Kadınlar Neden Yalnız Uyumaz” kitabından küçük bir sırrı paylaşıyoruz.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Sevgilinizle baş başa geçireceğiniz herhangi bir gecede onu ve dolayısıyla da sizi mutlu edecek harika bir yemek tarifini vereceğiz size. Bu tarif, Epsilon Yayınları’ndan çıkan “Fransız Kadınlar Neden Yalnız Uyumaz” kitabının yazarı Jamie Cat Callan’dan. Aşkı bulmanın keyifli sırlarını veren kitaptan küçük bir sırrı da paylaşmış olalım. Şimdiden elinize sağlık ve afiyet olsun!

Coq au vin

Hazırlanışı: 30 dakika + etin marine edilmesi için 12 saat
Pişme süresi: 2 saat 45 dakika
  • 1 tavuk 2.5 kilo civarında. Parçalar halinde kesilmiş.
  • 1 adet doğranmış soğan
  • 1 şişe kırmızı şarap
  • 1 demet baharatlık ot
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 diş sarımsak
  • 1 shot bardağı konyak
  • Yeterli miktarda suyla karıştırılmış 2 yemek kaşığı baharat
  • Tuz, karabiber, hindistancevizi
  • Yarım bardak kıyılmış pastırma
  • ¼ bardak mantar
  • Bir miktar maydanoz
  • Çekilmemiş biber taneleri
Bir gün önceden tavuk parçalarını salata kasesine koyun, üzerine soğan ve havuçları yerleştirin, üzerine kırmızı şarabı serpiştirin. Baharat demetini ve çekilmemiş biber tanelerini ekleyin. Üzerini kapatın. Dolaba kaldırarak 12 saat marine olmasını bekleyin.

Aynı gün tavuk parçalarını süzün ve kağıt havluyla kurulayın. Marine karışımını süzün. Sebzeleri kurulayın.

Yağı güveçte ısıtın. Tavuk parçalarını kahverengileşinceye kadar pişirin. Tavuğu çıkartın ve sebzeleri yerleştirin. 3-5 dakika kadar kahverengileştirin. Un serpiştirin. İyice karıştırın.

Tavuk parçalarını tekrar koyun ve ezilmiş sarımsakları karıştırın. Konyak serperek alev almasını sağlayın.

Şarap marinesini baharatlı suyla karıştırın. Tuz, biber ve hindistancevizini ekleyin. Kaynayınca ağzını kapatın. 2 saat kısık ateşte pişirin.
Servis yapmadan 15 dakika önce yapışmayan tavada pastırmayı ve ince dilimlenmiş mantarları karıştırın. Bunu güvece ekleyin. Maydanoz serpiştirin. Sıcak servis yapın. Sekiz kişiye yetecek bir tarif bu.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.