Prof. Dr. Sinsi |
11-29-2012 08:33 AM |
Tavuklu &Amp; Biberli Çin Makarnası
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg
Açıklama & Notlar
- Çin makarnası (egg noodle) şeffaf paketlerde, bir adet tuğla ölçüsünde, Dolco Gold Brand markası altında satılıyor. Net 350 gr geliyor ve paketin içinde bunlardan 6 parça bulunuyor. Muhteviyatı buğday unu, yumurta, su ve tuz. Yani bildiğimiz muhteşem dörtlü...
Içindekiler
- 3 parça Çin makarnası (egg noodel)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş doğranmış sarımsak
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 2 adet kemiksiz küp küp doğranmış tavuk budu
- 10 adet kültür mantarı veya diğer çeşitlerden biri
- 1 kahve fincanı soya sosu (az gelirse tekrar ekleyin)
- Kırmızı ve yeşil dolmalık biber
- 1 tatlı kaşığı bal ya da pekmez
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı
- Bir tatlı kaşığı tuz eklenmiş kaynar suyun içine Çin makarnalarını atın ve 7 dakika haşlayın. Süzdürün.
- Wok tavaya (başka bir teflon tava olabilir) sıvı yağı koyun ve kızınca, doğranmış tavukları atın. Beyazlaşana kadar kızartın.
- Piyazlık doğranmış kuru soğanı ekleyin ve bir kaç saniye alt-üst edin.
- Çekirdekleri çıkarılmış ve ince uzun doğranmış biberleri de tavaya ekleyin.
- Mantarları dilimleyin ve sarımsakla beraber tavaya ekleyip biraz kavurun.
- En son olarak soya sosunu, balı ve kırmızı biberi koyun ve hepsini biraz pişirin, ama pek fazla değil.
- Süzdürdüğünüz makarnaları da ekleyin, sos heryere bulaşana kadar karıştırın ve servis yapın.
|