ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sebzeli Dana Flatosu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1062879)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 08:37 AM

Sebzeli Dana Flatosu
 
MalzemelerHazırlanışı
  • MALZEMELER

    2 Soğan

    2 Havuç

    1 Kereviz

    1 Sap Pırasa

    1,2 kg Patates

    1 Demet Dereotu

    1 Çorba Kaşığı Margarin

    2 Et Suyu Tableti

    1 Defne Yaprağı

    1,3 kg Dana Fileto

    500 gr Süt Kreması

    Rendelenmiş Limon Kabuğu

    YAPILIŞ TARİFİ

    Soğanları kabuklarını soymadan doğrayın. Havuç, kereviz ve pırasayı

    yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Margarini bir

    tencerede eritin. Soğanları yağda kavurun. Sebzeleri ekleyip kavurmaya

    devam edin. 2,5 litre su ilave edin. Et suyu tabletlerini ekleyin. Tuz ve

    karabiberle tatlandırıp defne yaprağını ekleyin. Dilimlenmiş filetoyu

    tenceredeki karışıma ilave edip kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.

    Bu arada patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra sekize bölün.

    Dereotunu yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyın. 100 gr süt kremasını çırpıp

    limon kabuğu, tuz ve karabiberle tatlandırın.

    Patatesleri haşlayın. Kalan süt kremasını dereotu ve suyu süzülmüş

    patatesle karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Eti tencereden alıp

    servis tabaklarına yerleştirin. Kremalı patates eşliğinde servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.