Prof. Dr. Sinsi |
11-29-2012 08:58 AM |
Sarımsaklı &Amp; Biberli Karides
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg
Orijinal tarifi Williams-Sonoma sitesinden aldım. Sadece şeriyi çıkardım. Arzu edenler 1-2 yemek kaşığı şeri ekleyebilirler.
İçindekiler ,- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- Yarım kilo orta boy karides (kabukları ve içi temizlenmiş)
- 1-2 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
- 2 yemek kaşığı incecik doğranmış maydanoz
Hazırlanışı ,- Küçük boy metal bir tavada orta ateşte yağı kızdırın ve içine sarımsak, pul biber ve toz biberi ekleyip 1 dakika kavurun.
- Isıyı artırıp karidesleri ve limon suyunu ekleyin.
- Karidesler pişip, sos her yanına bulaşana kadar 3 dakika çevirerek pişirin.
- Tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavayı ocaktan alın ve maydanozu serpip hafifçe karıştırın.
- O halde servis yapın.
Alıntı.
|