Prof. Dr. Sinsi |
11-29-2012 09:01 AM |
Schmand Peynirli Pasta
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg
Içindekiler
- 4 yumurta
- 125 gr seker
- 125 gr un
- 2 yemek kaşığı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya Üstü için
- 2 paket schmand
- 2 pak çiğ krema
- 1 paket lor peyniri(200 gr)
- 1 bardak seker
Hazırlanışı
- Schmand peynir ve sekeri karıştırın
- Çiğ kremayı kar haline gelinceye kadar çırpın
- Bu karışımları birleştirin kekin üstüne dokun. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın ve şekerle çırpın
- Şeker iyice eriyince 2 kaşık su ilave edelim Sonra un ve kabartma tozunu ilave edip dinlenmeye bırakın
- Sonra yumurta akını çok az tuzla karıştırıp kar haline gelinceye kadar çırpın ve yumurta akını hamurla karıştırın
- Dikdörtgen tepsiye döküp 160 derece fırında 20 dk pişirin Fırından çıkan keki soğumaya bırakın
- Soğuyan kekin üstüne yaptığınız karışımı dökün
- Üstüne vişne karışımını döküp buzdolabında bekletin afiyet olsun
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.