![]() |
Tavuklu Mantar Sote
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Malzemeler: - 300 gr tavuk göğsü - yarım kilo mantar - 1 adet domates - 1 adet yeşil biber - 1 adet soğan - 3 diş sarımsak - 1 yemek kaşığı salça - tuz, karabiber, kekik, fesleğen - çok az su - sıvıyağHazırlanışı: Büyük bir tavaya sıvıyağı alıp, ısıtın ve soğan ile biberi atarak biraz soteleyin. Kuşbaşı doğranmış tavukları ekleyerek orta ateşte kavurun. Baharatları ve sarımsağı üzerine ilave edip, karıştırarak bir süre daha kavurun. Doğranmış mantarları tavaya aldıktan sonra suyunu çekene kadar soteleyin. Domateslerin kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayın ve salçayla birlikte tavaya alarak kavurun. ÜZerine çok az su ilave edip, kapağı kapalı olarak bir süre pişmeye bırakın. Ara sıra pişip, pişmediğini kontrol edin ve suyu azalmışsa sıcak su ekleyin. Piştikten sonra sıcak olarak servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.