![]() |
Kete...
Kars mutfagına ozgu bir hamurisi.Yapımı biraz zahmetli ama tadı gercekten o zahmete degecek kadar leziz.Ben yapmadım tabikide henuz o kadar iyi degilim,Annecim ellerine saglık
) MALZEMELER: yarım kilo süt yarım paket kuru maya 1 yemek kaşıgı tuz Aldıgı kadar un İç Malzemesi: yarım paket sanayagı,1 bardak sıvı yağ,bir tatlı kaşıgı tuz,aldıgı kadar un(helva kıvamına gelene kadar kısık ateste kavrulacak). Yufka içi malzemesi:1 su bardagı sıvı yağ YAPILIŞI: Maya bir bardaga dokulup,bir tane küp şeker ve biraz sıcak su ile karıştırılır.Bunlar una dokulur.Sut ve tuz dokulup hamur iyice yoğrulup,mayalanmaya bırakılır(hamur kıvamı kulak memesinden biraz daha kalın olmalı) Yapılmak istenilen büyüklüğe gore hamur parçalara bolunup, açılır.Yufka arasına 2 yemek kaşıgı yağ dokulup,2. yufka üzerine serilir.Aynı şekilde yağ dökülür.Yufka kare şeklinde katlanır.İç malzeme koyulup hamur birleştirilir.Yağlanmış tepsiye konulan hamur tepsi büyüklüğüne gore elle açılır.Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede onceden ısıtılmış fırında pişirilir. http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.