ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Türk Ve Dünya Mutfağından Çeşitli Salatalar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1062569)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:28 AM

Türk Ve Dünya Mutfağından Çeşitli Salatalar
 
Sirkeli kırmızı biber salatası

Malzemeler:

4 iri, salçalık kırmızıbiber
7-8 diş sarımsak
1 çay bardağı üzüm sirkesi
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
4-5 çorba kaşığı su
Tuz

Hazırlanışı:

* Biberleri ocak üzerinde veya fırın ızgarada közleyip soğuyunca kabuklarını soyun. Saplarını kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin. İnce uzun şeritler halinde doğrayın. Derin bir kâseye alın.

* Sirke, su, zeytinyağı ve tuzu bir kâsede karıştırın. Sarımsakları soyup ince ince doğrayın.

* Hazırladığınız sirkeli karışımı biberlerin üzerine ilave edip sarımsakları ekleyin ve karıştırın. 10 dakika bekletip servis tabağına alarak servis yapın.

__________________________________________________ ______

YEŞİL SALATA

Malzemeler:

1 göbek marul
1 demet taze soğan
3 salatalık
10-15 kiraz domates
5 küçük kırmızı turp
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
Tuz

Hazırlanışı:

* Marul ve yeşillikleri yıkayıp süzgece alın. Suyu süzülünce iri parçalar halinde doğrayın. Taze soğan vesalatalıkları yıkayıp dilimleyin. Turpların kabuğunu soymadan ortadan ikiye kesin. Domatesleri yıkayıp kâğıt havlu ile kurulayın.

* Yeşillikler, taze soğan, salatalık, domates ve turpları salata kâsesine alın. Zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyip salata kaşığı ile harmanlayın. Üzerine tuz serpip bekletmeden servis yapın.

__________________________________________________ ________

Izgara biber salatası

Malzemeler:

1 patlıcan
2 kabak
2 yeşil dolmalık biber
2 sarı dolmalık biber
7-8 kiraz domates
4-5 dal taze soğan
4-5 dal taze sarımsak
150 gr keçi peyniri
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı sirke
Tuz, kırmızı tozbiber

Süsleme için:

Taze nane veya fesleğen yaprağı

Hazırlanışı:

*Kabak ve patlıcanları temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve 2-3 cm parçalar halinde doğrayın. Biberleri temizleyip uzunlamasına dörde bölün. Taze soğan ve sarımsakları verev doğrayın.

*Izgara telini 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayın. Fırın ızgarayı çalıştırıp ısıtın. Hazırladığınız patlıcan, kabak, biber, domates, taze soğan ve sarımsakları ızgara teline dizip fırında veya mangalda közleyin.

* Sos için, zeytinyağı, sirke, tuz ve kırmızı tozbiberi derin bir kaseye alıp karıştırın. 5 dakika dinlendirin. Keçi peynirini dilimleyip ızgarada hafif közleyin.

* Közlenmiş sebzeleri servis tabağına alıp üzerine keçi peynirini serpiştirin. Sosu gezdirip fesleğen yapraklarıyla süsleyin. Ilık olarak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:28 AM

Türk Ve Dünya Mutfağından Çeşitli Salatalar
 
NOHUT SALATASI

malzemeler:

2,5-3 su bardağı haşlanmış nohut
6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
6-7 yemek kaşığı limon suyu
3-4 yemek kaşığı elma sirkesi
tuz
bir demet maydanoz
4-5 sap taze soğan

hazırlanması:

zeytinyağını, limonu, sirkeyi ve tuzu bir kapta karıştırın. bunu geniş bir kaptaki nohutların üzerine gezdirin. kabın üzerini streçleyerek ve ara sıra karıştırarak servis yapacağınız zamana kadar bekletin. (ne kadar çok durursa o kadar iyi bu yüzden misafirler için sabahtan veya bir gece önceden hazırlanabilir)
servis yapacağınız zaman maydanozu ve soğanı doğrayın. nohutlarla karıştırın.

__________________________________________________ _____________

PATATES SALATASI

bir kilo patatesi ve üç havucu haşlayın. suyunu süzüp püre haline getirin. içine iki yemek kaşığı tereyağını eritmeden koyun. pürenin sıcaklığı ile erisin. diğer tarafta maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince ince kıyıp püreye ekleyin. tuz, bir limonun suyu ve karabiber ilave edip hepsini bibrbirine yedirin. servis tabağının dibine maydanoz serpin. püreden yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp top şekli verin. hepsini tabağa yerleştirin. üzerlerine biraz daha maydanoz serpip servis yapın...
__________________________________________________ ________

PATLICAN SALATASI

2 kg. patlıcan, 4 orta boy domates ve 4 kırmızıbiberi fırın telinin üzerine yerleştiriyorsunuz. teli ızgara bölümüne, altındaki sıraya da bir fırın tepsisi koyuyorsunuz. (sebzeler közlenirken suları damlayabilir) sebzeleri arada çevirerek ızgara ayarındaki 250C'de közliyorsunuz. közlenince hepsini soyup doğruyor vesularını süzüyorsunuz. bunları 3 diş doğranmış sarımsak, yeşil soğan, maydanoz, dereotu, limon ve yağ ile karıştırıyorsunuz.VE AFİYETLE YİYORSUNUZ

__________________________________________________ __________

Makarna salatası

malzemeler:

yarım paket makarna
yarım çay bardağı zeytinyağı
5-6 kornişon turşu
2-3 sivribiber
yarım demet maydanoz
2 salatalık
2 havuç
yarım su bardağı bezelye konservesi
3 su bardağı yoğurt
arzuya göre 2 yemek kaşığı mayonez

hazırlanması:

1. makarnaları tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. daha sonra soğuk sudan geçirin. soğuyunca yarım çay bardağı zeytinyağı ile karıştırın.

2. sebzeleri küçük küçük doğrayın. havuçları rendenin ince tarafıyla rendeleyin. hepsini makarnaya ekleyin.

3. en son yoğurdu ve isterseniz (biz kullanmıyoruz) mayonezi ilave edip karıştırın

_______________________________________________

MEYWE SALATASI

MALZEMELER
(6 kişilik)
2 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
200 gr çilek
2 adet kivi
200 gr çekirdeksiz üzüm
Yarım bardak ananas
2 çorba kaşığı ananas suyu
1 muz
2 çorba kaşığı yağsız yoğurt
1 çorba kaşığı bal
Marul yaprakları

HAZIRLANIŞI
Meyvaları dilimleyerek geniş bir kase içine koyun.
Küçük bir kase içinde ananas suyu, yoğurt ve balı karıştırın.
Pirinci ve ballı karışımı meyva kasesine ilave ederek hafifçe karıştırın. Marul yaprakları üzerinde servis yapın

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:28 AM

Türk Ve Dünya Mutfağından Çeşitli Salatalar
 
Brezilya Salatası
MALZEMELER
600 gr kuşkonmaz
200 gr haşlanış mısır
300 gr Brüksel lahanası
100 gr fındık
1 adet limon
1 avokado,
1 porfakal
sıvı yağ
biber, tuz
HAZIRLANIŞI
Kuşkonmazları ve brüksel lahanalarını haşlayıp küçük küçük doğrayın.
Avokadoyu ve portakalı soyup küp şeklinde doğrayın. Tüm malzemeyi
salata tabağına koyup üzerine haşlanmış mısırı,fındığı, yağı, limon
suyunu, biber ve tuzu katıp, iyice karıştırdıktan sonra servis yapın.
Not:Bu aralar rio karnavalı olduğu için seçtim gidemeyiz ama
salatasını yapabiliriz. Gideilen için lafım yok gidemeyenler için iyi
olabilirDikkat avakado pahalı bir meyve olduğu için onun yerine muz kullanın

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:28 AM

Türk Ve Dünya Mutfağından Çeşitli Salatalar
 
Amerikan Salatasi
Malzemeler

2 yumurta
1 su bardagi zeytinyagi
1 yemek kasigi sirke
2 çay kasigi tuz
1 çay kasigi hardal
2 havuç
2 patates
1/2 su bardagi bezelye
1 adet salatalik tursusu

Amerikan salatasinda taze mayonez kullanirsaniz çok daha iyi olur. Bunun için Iki adet yumurta sarisiyla sirkeyi iyice karistirin. Zeytinyagini agir agir yumurtaya akitin ve sürekli karistirmaya devam edin. Bir süre sonra mayoneziniz hazir olacaktir.
Diger bir yanda havuçlarin kabuklarini kaziyip yikadiktan sonra bol suda iyice haslayin. Ayri bir tencerede patataesleri de haslayin. Havuçlari ve patatesleri minik minik kesin. Salatalik tursusunu küçük küçük kesin.

Hardal ve tuzu mayoneze katin. Sonra havuç, patates, bezelye ve tursuyu da mayoneze katarak iyice karistirin. Kabi sogumasi için buzdolabina koyun. Amerikan salatasini sofraya götüreceginiz zaman içine yesil salata yapraklari veya marul dösenmis bir salata kabina yerlestirin. Etrafini da tursu ve turp dilimleri ile süsleyebilirsiniz

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:29 AM

Türk Ve Dünya Mutfağından Çeşitli Salatalar
 
Diyet Salatasi
Malzemeler

6 adet taze fasulye
1 kabak
1 havuç
1 patates
1 dolmalik biber
1 domates
1 tatli kasigi sirke
1 tatli kasigi zeytinyagi
1 tatli kasigi limon suyu
Maydanoz
Tuz

Taze fasulye, kabak ve patatesi haslayin. Taze fasulyeyi, dolmalik biberi, havuçlari ve kabagi ince ince, patatesleri küp küp dograyin. Bütün malzemeleri karistirip, servis tabagina alin. Domatesin içini alin vedilimler halinde kesin ve sebzelerin arasina karistirin. Sos için, zeytinyagi, limon, hardal ve tuzu karistirin. Sosu salatanin üzerine dökün. Maydanozla süsleyerek servis yapin.

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:29 AM

Türk Ve Dünya Mutfağından Çeşitli Salatalar
 
Havuçlu Makarna Salatasi
Malzemeler

1 paket makarna
1 havuç
2 sivri biber
1 sogan
2 dis sarmisak
2 çay kasigi seker
3 yemek kasigi limon suyu
1 çay kasigi tuz
1 demet maydanoz

Makarnayi haslayin, soganlari halka halka kesin, havucu rendeleyin ve sivri biberi küçük küçük dograyin. Daha sonra süzdügünüz makarnayi ve sebze malzemelerini bir tabaga koyarak karistirin. Üzerine limon, tuzve sekeri ilave ettikten sonra hafif zeytinyagi gezdirin. Salatanin kenarlarini kiyilmis maydanoz ile süsleyebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.