ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İki Soslu Frambuazlı Parfe (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1062554)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:31 AM

İki Soslu Frambuazlı Parfe
 




http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:
1 paket toz şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
1 kase frambuaz
10 adet petibör bisküvi
60 gram damla çikolata

Yapılışı:

Geniş bir karıştırma kabına toz şantiyi döküyoruz.
Üzerine soğuk siti döküp, mikserin en yüksek devrinde çalıştırıp köpürtüyoruz.
Yuvarlak kek kalıbının yarısına kadar şantili harcımı9zdan koyup, üzerine iri parçalar şeklinde kırılmış bisküvileri frambuaz tanelerini ilave edip geri kalan şantimizin tamamını döküyoruz ve kaşıkla üzerini düzledikten sonra derin dondurucuda bir gece bekletiyoruz.
Ertesi gün kalıptan çıkartabilmek için kalıbı ters çevirip suya tutuyoruz.
Suya düşürmeden parfemizi çıkartıp servis tabağına alıyoruz.
Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata ve istediğimiz meyve soslarından dökebilirsiniz.

Not:
Dilerseniz kek kalıbı yerine tek kişilik kuplarada koyup servis yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.