![]() |
Kolay Asure Tarifi
Nuhun gemisinde, erzak azalınca aşure yapıldığı rivayet edilir.
MALZEMELER: 3 su bardağı aşurelik buğday Yarım su bardağı pirinç Yarım su bardağı kuru fasulye Yarım su bardağı nohut 1/4 su bardağı çekirdeksiz üzüm 5?6 tane kuru incir 2?3 dilim portakal kabuğu 1 kahve fincanı gülsuyu 1 paket vanilya 2?3 avuç fındık veya ceviz içi ve tarçın 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi 5?6 su bardağı şeker YAPILIŞI: 1. Akşamdan, buğday, fasülye ve nohut ayıklanıp yıkanır. Ayrı olarak ıslatılır. 2. Buğday, pirinç ve ince kıyılmış portakal kabuğu beraber haşlanır. 3. İyice pişirilmiş nohut ve fasulye konur. Bir müddet beraber kaynatılır. 4. Şeker ilave edilir. Sonra yıkanmış üzüm ilave edilir. 5. Ateşten alınmadan 5?10 dakika evvel küçük doğranmış incir, gülsuyu ve vanilya konulur. 6. Kâselere boşaltıp dövülmüş fındık, tarçın, Hindistan cevizi ile süslenir. Afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.