ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Taze Fıstıklı Çıtır Tatlı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1062496)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:41 AM

Taze Fıstıklı Çıtır Tatlı
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Malzemeler
  • 8 Adet hazır baklava yufkası
  • 1 su bardağı taze iç Antep fıstığı
  • 2-3 çorba kaşığı tereyağ(silme)
Şerbeti için:
  • 1çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı
Taze Antep fıstığını dış taze kabuklarından ve sert kabuklarından temizleyin.Fıstıkları mutfak robotundan geçirerek çekilmiş hale getirin.Tereyağınızı eritin.
Hazır yufkanın, 2 adetini üst üste koyun.Fırça yardımıyla erimiş tereyağla yağlayın.Dörde bölün.Fıstığınızdan 2 tatlı kaşı kadar kare parçanın ortasına koyun.
Fotoğrafta görüldüğü gibi parça yufkanızı ,malzemenin üzerine üzerine kapatın(1)
Kapattığınız yüzü hafif,yağlayarak,diğer yüzün üzerine kapatın(2)
Dikdörtgen bir parça elde edeceksiniz,fırça ile tekrar dikdörtgenin üstünü yağlayın,iç olmayan 2 ucu üst üste araya yağ sürerek , kare şeklini elde edin(3-4)
Diğer yandan ,şeker ve suyunuzu ocağa alın,şerbeti 10 dk kaynatın,limon suyunu ekleyin
Yağlanmış fırın tepsinize katlanmış 2 uç alta gelecek şekilde dizin,kalan tereyağını tatlınızın üstüne pay edin,175-200 derecelik fırında 20 dk kadar kareleriniz kızarıncaya pişirin.
Sıcak tatlınıza,sıcak şerbeti kaşık yardımıyla pay edin.Tatlınızın şerbetini çekmesini bekleyin
Afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.