![]() |
Kayısılı Ve Portakallı Rulo Pasta
Rulo pasta malzemeleri
4 yumurtanın akı Yarım su bardağı toz şeker Yarım su bardağı un 1 portakalın rendelenmiş kabuğu 3 yemek kaşığı portakal suyu Ara dolgu için; Yarım su bardağı doğranmış kuru kayısı 2/3 su bardağı portakal suyu (bardağın üçte ikisi) Süslemek için; 2 tatlı kaşığı pudra şekeri Portakal kabuğu Rulo pasta tarifi Fırını 200 dereceye ayarlayın. 23×33 cm?lik kek kalıbını yağlayın. Yumurta aklarını kaseye alıp iyice çırpın. Şekeri azar azar ilave edip çırpmaya devam edin. Un, rendelenmiş portakal kabuğu ve portakal suyunu yumurtalara ilave edin. Karışımı kaşıkla yağladığınız fırın kabına yayın. 15-18 dakika kadar pişirip üzerine yağlı kağıt kapatarak sıkıca rulo şeklinde sarın. Soğumaya bırakın. Ara dolgusu için, doğranmış kayısı ve portakal suyunu tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatıp yavaş yavaş kaynatın. İyice yumuşayınca kayısıları mutfak robotundan geçirip püre haline getirin. Kek rulosunu açıp kayısı püresini üzerine yayın. Keki tekrar rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serpin. Portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.