ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Bu 20 Maddeye Dikkat Ederseniz Kilo Verebilirsiniz (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1062235)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:15 AM

Bu 20 Maddeye Dikkat Ederseniz Kilo Verebilirsiniz
 



http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

1-Asla öğün atlanmamalıdır. Öğün atlamadığın sürece bir sonraki yemege aç değil daha aç olarak oturursunuz.
2-Sadece diyet yapmak yada aç kalmak yetmez biraz hareket etmek, yağların yakımını kolaylaştıracaktır.
3-Su doğal detokstur.İçebildiğiniz kadar su içmelisiniz. (en az 2 litre)
4-Akşam yemeğini yatmadan en az 3.5 saat önce yiyin.
5-Diyete yardımcı doğal antioksidanlar tüketin.(yeşilçay)
6-Yemeklerinizi yavaş yiyin.Doyma hissinin 2 dakikada oluştuğunu unutmayın.
7-Tuz kullanmamaya çalışın onun yerine başka baharatlarla yemeğinizi tatlandırın.
8-Yiyeceklerinizi fırında az yağ ile pişirin.
9-Stresten uzak durun. Çünkü stres durumunda vücutta kortizol hormonu salgılanır ve buda yağlanmaya neden olur.
10-Süt için. Sütteki kalsiyum metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımını koaylaştırır.
11-Düzenli uyuyun.Ne çok az ne de fazla uyuyun. 7-8 saat uyumak yetişkinler için idealdir.
12-Tatlı yerine 2-3 tane kayısı tüketin.
13-Hiçbir zaman kahvaltıyı atlamayın. Kahvaltıyı atlatmak diğer öğünlerde daha çok yemenize neden olacaktır.
14-Diyet içecekler içmeyin. Çünkü diyet içeceklerin içinde tatlandırıcı bulunur. Bu da kilo vermenizi engeller.
15-Öğün aralarında acıkırsanız 1 tane meyve tüketin.
16-Yemeğe çorba yada salatayla başlayın.
17-Yemek yerken sadece ona konsantre olun başka şeylerle ilgilenmeyin.
18-Kesinlikle asitli içecekler ve hazır ürünler tüketmeyin.
19-Porsiyonlarınızı küçültün. Tabağınıza ne kadar az yemek koyarsanız o kadar az yersiniz.
20-Hırs yapın ve tadımlık şeylerin size umutsuzluk olarak döneceğini unutmayın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.