ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Zayıflamanın En Kolay Yolu, İyi Uyumak (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1062193)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:22 AM

Zayıflamanın En Kolay Yolu, İyi Uyumak
 



http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Kanada’da yapılan araştırmaya imza atan Jean-Philippe Chaput ve Angelo Tremblay, 6 saatten az uyuyanların kilo almaya daha meyilli olduğunu belirtti.
Kanada Tıp Derneği’nin dergisinde yayımlanan araştırma, az uyumanın, açlık hissini tetiklediğini ve iştahı kontrol eden leptin, grelin ve kortizol hormonlarının salgılanmasını olumsuz etkilediğini, bu nedenle az uyuyanların kilo aldığını gösterdi.
Araştırmacılar, kilo vermek isteyenlere, diyet listelerinin ve sporun yanında "iyi uykunun" da önerilebileceğini belirtti.
Son yıllarda birçok araştırmada uykunun obeziteyle mücadelede önemli olduğu belirlenmişti. 6 ay süren bir araştırmada kaliteli uyku uyuyan kişilerin kilo verme ihtimalinin yüzde 33 fazla olduğu görülmüştü.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.