ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dana Eti Terimleri Ve Pişirme Önerileri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1061975)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:45 AM

Dana Eti Terimleri Ve Pişirme Önerileri
 



http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Dana eti, yemek türüne göre farklı seçeneklerde kullanılabilmekte. Etin alındığı yere bağlı olarakantrikot, bonfile, kontrafile, pirzola, gerdan, nuar, kontrnuar,tranç, döş, pençeta, incik gibi farklı terimlerle ifade edilen bölümleri vardır. Her bölümden alınan dana etleri için en uygun pişirme önerileri de mevcut. Aşağıdaki tabloda etlerin adı, alındığı bölüm ve pişirme yöntemi önerisini bulabilirsiniz.


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.