ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Türkiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=414)
-   -   Düzce - Gölyaka (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1059752)

Prof. Dr. Sinsi 11-25-2012 10:49 PM

Düzce - Gölyaka
 
Geçmişte batılı gezginlerin de ilgisini çekmiş olan Düzce’nin en batı ucunda yer alan Gölyaka’da ilk yerleşim buluntuları Proto Hititler’e ait. M.Ö. 1800–2000 yılları arasında Hititlerce iskân edildiği Friklerin. Lidyalıların. Roma ve Bizans etkisine girdiği sanılıyor. İlçe İmamlar Köyü iken 1955’de Düzce’ye bağlı belde 1962 yılında yakınında yer alan gölden dolayı Gölyaka olarak anılmaya başlamış.

Efteni Kaplıcası
Düzce’nin 20 km. güneybatısında Gölyaka sınırları içinde çamlık bir yamacın eteğinde Efteni Gölü kıyısındadır. Çevresi özel mülkiyet olan kaplıcanın; su sıcaklığı 42 C. debisi 2 lt/sn dir. Kapalıcanın cilt hastalılarına.romatizmak hastalıklara ve hazımsızlığa iyi geldiği söylenmektedir. Termal Turizmine yönelik yatırım projeleri 2 ayrı tesis yapılmıştır. Butik otel ve 3 Yıldızlı olarak iki bölüm şeklindedir. Bölge kaplıca. şelale.doğa ve alternatif turizmi olarak planlanmaktadır. Yollarıda yapılmıştır Eko turizme kazandırılmalıdır.

Efteni Gölü
Gölyaka İlçe’si sınırları içindedir. Otobana 14 km. uzaklıktadır. Göl'de 35’i kalıcı. toplam 150 çeşit kuşa ev sahipliği yapan bir kuş cenneti olarak anılıyor. Leylekler. yaban ördekleri. tepeli beyaz balıkçıllar. angıt. sakarmeke. kuğular. gölün gediklilerinden olup kolay görünenler arasında yer alıyorlar. Kuşların göç yollarında.bir mola gölü olan Efteni su seviyesinin dışında nilüfer çiçekleriyle. sazlıklarıyla kuşları saklarken fotoğraf ve kuş gözlemcilerine kompozisyon oluşturuyor. Boz kaz. sakarca. yeşilbaş. fiyu. bekri. çıkrıkçın. kılkuyruk. kaşıkçın. Macar. elmabaş. pas baş. gri balıkçıl. turna. toy. mezgeldek. çulluk. karatavuk. kızkuşu. karabatak mevsiminde foto safarisi için uygun özellikler gösteriyor. Göl. su kuşları üretme ve koruma sahası olarak tescil edilmiş avlanma kesinlikle yasaklanmış. Göl yüzeyinin 25 hektardan 100 hektara çıkarılması sağlanmış.
Göl çevresinin bir bölümünü araçla gezme imkânı bulunuyor. Gölün muhteşem manzarasının seyri ise "Toptepe yangın gözetleme merkezinden yapılıyor. Gölyaka ilçesine 6 km uzaklıkta. zirvesine 162 beton basamakla çıkılan kule konum itibariyle geleceğe dönük turizm amaçlı da kullanılabilir özellikler taşıyor.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.