ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tarih / Coğrafya (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=656)
-   -   &Quot;Şeyhülmuharririn...&Quot; Ahmet Kabaklı'yı Rahmetle Anıyoruz.. (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1058930)

Prof. Dr. Sinsi 11-25-2012 06:35 PM

&Quot;Şeyhülmuharririn...&Quot; Ahmet Kabaklı'yı Rahmetle Anıyoruz..
 
O, Türk fikir, sanat, edebiyat dünyası ve meslek kuruluşları tarafından kararlı ve uzun soluklu, doğru bildiklerini anlatmaktan ve yazmaktan çekinmeyen yönleriyle daima takdir edilmiş ve ödüllendirilmiştir. aldığı sayısız plâket, şükran belgeleri ve ödüllerden bazıları şunlardır: 'bürokrasi ve biz' adlı kitabıyla millî kültür vakfı'ndan fikir ödülü, günümüzde 20. baskıya ulaşan 'temellerin duruşması' adlı eseriyle türkiye yazarlar birliği'nden, fikir ödülü; 'mevlânâ' adlı eseriyle selçuk üniversitesi ve konya turizm derneği'nden edebiyat ödülü, 'sohbetler i-ii' kitaplarıyla kayseri yazarlar birliği'nce erciyes dergisi edebiyat ödülü; ülkücü gazeteciler cemiyeti yılın gazetecisi 1978-1979 fıkra dalı başarı armağanı ödülü almıştır. kendisi için en anlamlı ödüllerden birisi de,14 aralık 1996'da aydınlar ocağı'nın önderliğinde,55 gönüllü kuruluşun katkıları ve geniş bir davetli topluluğunun katılımıyla atatürk kültür merkezi'nde verilen 'şeyhülmuharririn' unvanı olmuştur.

kendisine verilen bu paye ile ilgili duygularını kabaklı, 'sırtımıza giydirilen şeref hırkası, sizden ailemize, torunlarımıza, öğrencilerimize sunulan paha biçilmez bir armağandır' diyerek ifade etmiştir. bu toplantıda prof. dr. abdülkadir donuk'un teklifiyle ve dönemin millî eğitim bakanı prof. dr. mehmet sağlam'ın söz vermesiyle kabaklı'nın adı, öğrenim gördüğü ve uzun yıllar hocalık yaptığı çapa yüksek öğretmen okulu'nun bulunduğu binada hizmet veren anadolu öğretmen lisesi'ne verilmiştir. ancak daha sonra, yaşamakta olan kişinin ismi müesseselere verilemeyeceği bahanesi ile bu uygulamadan vazgeçilince bu durum kabaklı'yı çok üzmüştür. çünkü aynı tarihlerde doğup büyüdüğü ve gelişmesi için çok gayret sarfettiği elazığ da anadolu öğretmen lisesine kendisinin adı verilmiş olup, bu okul hâlen kabaklı'nın ismiyle anılmaktadır. ayrıca fırat üniversitesinde bir amfiye de onun adı verilmiştir. her zaman, yaşayan türkçe'nin koruyuculuğunu yapan ve engin bilgi birikimiyle dilimizin gelişmesine hizmet eden ahmet kabaklı,6 kasım 1995 tarihinden itibaren türk dil kurumu asil üyeliği de yapmıştır. sonuç olarak ahmet kabaklı,76 yıldan 77 yıla uzanan ömrünün 55 yılını yazarlık ve öğretmenlik yaparak türk insanına hizmetle geçirmiştir. o milletine ve okuyucusuna karşı sorumluluğu hiç elden bırakmamış, hiç bedbinliğe düşmemiş, okuyucularını de bedbinliğe ve ümitsizliğe düşürmemiştir. hep öğrenen ve öğreten birisi olarak yaşamıştır.

turk edebiyati vakfi /turk edebiyati dergisi "

yunus'un gülleri

bütün düşüncem başk' olup
hayâlde cânân yelende
can sohbeti kurulanda
yedi felekler aşk olup
münafıklar yorulanda...
hâl dilinden gül dalından
taksirimiz sorulanda
yedi zemin yarılanda.
sarmaşık kavak dalına
cânân diye sarılanda
yetmiş bin bahar reng olup
bir çiçeğe karılanda.
bir gönüle onbin yara
acıtmadan vurulanda
şol kâinat secd' eyleyü
can çalab'a verilende
bu mesel içre hâlimiz
bir yüceden görülende.
denir erenler katında
açar gülleri yunus'un.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Osman Yüksel Serdengeçti (ortada) ve Kabaklı Hoca

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Türk Milliyetçiliği Davası'nın iki devi : Kabaklı ve Türkeş

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Hoca,yakın dostu Ayhan Songar'la birlikte

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Kabaklı hoca bir dost sohbetinde

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.