![]() |
İşte Vakit Namazlarının Sayısının Nedeni Ve Sırrı Budur
İşte vakit namazlarının sayısının nedeni ve sırrı budur
1-Sabah namazi, Ölüm Sekaratı sıkıntısının ilacıdır, 2-Ögle namazı, kabrin karanlıgının sıkıntısının ilacıdır, 3-ikindi namazı, sorgu meleklerinin sıkıntısının ilacıdır, 4-Aksam namazı, amel defterinin dagıtıldıgı andaki sıkıntının ilacıdır. 5-Yatsı namazı, Sırat Köprüsündeki sıkıntının ilacıdır." http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg (Hadislerle sohbetler.) -iste vakit namazlarının sayısının sebep ve hikmetleri budur. Bes sıkıntının ilacı bes vakit namazdır.... KULUN ALLAH'A EN YAKIN OLDUGU YER SECDE ANIDIR.. KISI BASIM VAR DİYE ÖVÜNMESİN!.. SECDEYE GİTMEYEN BAS BASTAN SAYILMAZ.. Hz. Ali (r.a.) rivayet olunmustur: Resûlullah'ın (s.a.v.) söyle dedigini isittim:"Namazı terk eden, onu kılmayan mü'min kullar için Allah (c.c.) alnına -Bu Allah'ın rahmetinden cıkmıstır- yazar. Ben ondan beriyim. Kul bir farzı terk ederse ismi cehennem kapısına yazılır." 'Allah katında en sevgili ibadet namazdır.' Hz. Ömer b. Hattab ve Ebû Hureyre'den (r.a.) rivayet edilen bir hadis-i serifte; buyurdu ki: Cibril bana geldi ve oku dedi. Ne okuyayım? dedim. Dedi ki: (Kur'an'dan su ayeti oku): "sonra bu peygamberlerle salih kimselerin arkalarından öyle kötü bir nesil geldi ki , namazı bıraktılar, sehvetlerine uydular. Bunlar cehennemdeki 'gayya' vadisini boylayacaklardır. (Meryem Suresi, 59) Ya Cibril dedim, benden sonra ümmetim namazı terk mi edecek? Evet dedi. Ahir zamanda ümmetinden bir kısım insanlar gelecek. Namazı terk ederler, vakitleri tehir ederler, sehvete tabi olurlar, para onların yanında namazdan daha hayırlıdır. "Çok esirgeyici nezdinde ahd edilmis olanlardan başkaları şefaat -hakkına- mâlik olamayacaklardır. (Meryem suresi, 87.) Ayetinin tefsirinde Rasulullah'ın (s.a.v.) buyurdu ki: O ahidden murat bes vakit namazdır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdu ki: Cenabı hak kulları üzerine tevhidden sonra namazdan daha sevgili hiçbir şeyi farz kılmadı. Eger namazdan baska Allah'a daha sevgili bir sey olsaydı, melekler kendisine onunla ibadet ederlerdi. Onların kimi rükuda kimi secdede, kimi de kıyamdadır. Denilir ki: semada namaz kılan melekler rahmanın hizmetkarı diye isimlendirilirler. Ve bununla diger meleklere övünürler. |