![]() |
Japon Mutfak Terimleri
Japon Mutfak Terimleri
A aburaSıvı yağ abura-ageKızarmış Tofu dilimleri aemonoSirke veya diğer soslar içinde yapılan yiyecekler ageKızartılmış amiyakiTelli ızgara da yapılmış anTatlı Azuki fasulyesi reçeli anmitsuan ve şekerden yapılan tatlı asa gohanSabah kahvaltısı awabiKabuklu bir deniz hayvanı azukiKüçük kırmızı fasulyeB baataa Tereyağı battera-zushi Osaka stili sıkıştırılmış ve kalıplanmış sushi bento Geleneksel kutu yemekler. biiru Bira burokkori BrokoliC o-cha Yeşil çay chanko-nabe Sumoların yediği kaynatılmış et ve sebzelerden oluşan yemek chawan Pilav kasesi chawan mushiİçinde kare olarak kesilmiş sebzeler olan yumurta kreması chazuke Pilav ve diğer malzemelerin üzerine çay konularak yapılan yiyecek chikuwa Delikli silindir şeklinde balık püresi chirashi-zushi Sirkeli pilavın üzerine konmuş çeşitli çiğ balık chiizu PeynirD daikon Havuç şeklinde büyük Japonturpu daizu Soya fasulyeleri dango Genelde küçük şişlerde sunulan ufak, yuvarlak hamur köftesi dashi Deniz mahsullerinden yapılma bir çeşit çorba dengaku Tatlı miso ile pişirilmiş tofu veya konnyakuE ebi Karides enoki Uzun ince bir mantarF fuguBir çeşit balık furutsu MeyvaG gari İnce dilimlenmiş zencefil tırşusu (sushi ile servis yapılır) genmai Kahverengi pirinç gobo Dulavratotu kökü gohan Pilav, genelde 'yemek' analamında da kullanılır goma Susam gyoza Çin usulü kızarmış mantı |
Japon Mutfak Terimleri
H
hashi Yemek çubukları hijiki Bir çeşit deniz yosunu hiru-gohan Öglen yemeği hiyashi Soğuk hiyashi-bachi Soğutulmuş kase içinde buz ve su ile servis etmek hiya yakko Soğuk tofu blokları horenso Ispanakİ iidakoKüçük ahtapot ika Mürekkep balığı ikura Somon inari-zushi Tofu içine konulmuş susshiK kabayaki Şişde pişirilmiş yılan balığı kabu Küçük yuvarlak Japon şalgamı kai Kabuklu deniz mahsüllerinin genel adı kaiseki ryori Özenle hazırlanmış Kyoto usulü yemek kanten Yosundan yapılan ve genelde tatlı yapımında kullanılan jelatin kappa-maki Japon hıyarı ve sushi pilavı ile yuvarlanarak hazırlanmış sushi çeşidi katsuo-bushi Dashi yapmak için kullanılan kurutulmuş uskumru ki-no-ko Mantarların genel adı konbu Dashi yapımında kullanılan kahverengi deniz yosunu konnyaku 'şeytan-dili' kökünden yapılmış jelatinimsi MADDE kyuri İnce ve uzun Japon hıyarıM maguroTon balığı maki Yuvarlanmış meshi Pilav veya yemek anlamında kullanılan kelime (günlük yaşamda)mirin tatlandırılmış yemek sakesimiso Mayalanmış soya fasulyesi macunu mizu Su momo Şeftali mori-soba Bambu ile servis yapılan soğuk soba myoga Oldukça değerli ve pahalı bir zencefil çeşidi N nabemono Kaynatılarak hazırlanan nasu Patlıcan natto Mayalanmış, yapışkan soya fasulyesi nigiri-zushi Sirkeli yuvarlanmış pilavın üzerine konan çiğ balık (Bir çok kişinin aslında sadece sushi olarak bildiği) nihon-shu Pirinç şarabı (sake) nimono Soya sosu ve sake ile pişirilmiş yiyecekler noren Restoranların girişinde bulunan iki parçalı perde nori Çok ince kurutulmuş deniz yosunu nuka Sebzeleri turşu yapmak için kullanılan pirinç kepeği Ooden Et suyunda kaynatılmış, balık veya veya balık kekleri oishii Lezzetli anlamına gelen kelime oshinko Turşu onigiri Pilav topu osechi ryoori Geleneksel yeni yıl yemeğiR ramen Çin usulü noodle(şehriye) renkon Nilüfer çiçeği kökü robatayaki Özellikle ızgara yapan restoranS saba Uskumru sakana Balik sake Somon balığı o-sake Pirinç şarab ısarada Salata sashimi Pilavsız sunulan çiğ balık sato-imo Kulkas kökü gibi bir çeşit patates shiitake Japonya'nın en ünlü mantarı shioTuz shiso Sashimi ile sunulan perilla yaprağı shoyu Soya sosu shungiku Krizantem yaprakları, yemekler lezzet vermak için kullanılır somen Genelde yazları soğuk olarak yenilen çok ince noodleT tabemono Yiyecek takenoko Bambu filizi tako Ahtapot tamago Yumurta tara Morina balığı tekka-maki Çiğ ton balığı ile yuvarlanarak yapılan sushi tendon Üzerinde kızarmış karides olan pirinç kasesi tenpura Kızartılmış sebze ve deniz mahsulleri tofu Soya fasulyesi kaymağı. Etlere güzel bir alternatifdir. tori Tavuk eti tsukemono Japon stili turşuW wakameBir çeşit deniz yosunu wan Çorba kasesi waribashi Atılabilen hashi (çubuk) wasabi Çok acı yaban turpuY yaki Izgara yapılmış yasai Sebze yose-nabe Evde ne varsa onun ile yapılmış yahni yudofu Konbu yasunu ile kaynatılmış tofu yushoku Akşam yemeği yuzu Oldukça değerli ve pahalı bir limon çeşidiZ zaru-soba Üzerinde kıyılmış nori olan soğuk soba zuke Turşulanmış zume Doldurulmuş |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.