ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   ForumSinsi Sözlük Ağı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=515)
-   -   Ağartma (Blanşi) Ne Demek ? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1049474)

Prof. Dr. Sinsi 11-04-2012 09:36 AM

Ağartma (Blanşi) Ne Demek ?
 
Ağartma (Blanşi) Ne Demek ?

Yumurta sarısı ve şeker karışımını bir müddet çırparak beyazlatma. Örneğin: Vanilya sos yapımında yumurta sarıları önce ağartılır.

Prof. Dr. Sinsi 11-04-2012 09:36 AM

Ağartma (Blanşi) Ne Demek ?
 
Blanşi (Blanchir) Ne Demek ?

a-Sebzeler için: Sebzeyi kaynar suya batırarak yumuşatıp, soğuk sudan geçirip süzme usulü. b-Etler ve baklagiller için: Soğuk suya konup kaynayana kadar ısıtıp, soğuk sudan geçirme ve süzme usulü.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.