ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Genel Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=630)
-   -   Ehc Virüsünün Kaynağı İspanyol Hıyarı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1047269)

Prof. Dr. Sinsi 11-04-2012 05:59 AM

Ehc Virüsünün Kaynağı İspanyol Hıyarı
 
EHC Virüsünün Kaynağı İspanyol Hıyarı

Almanyada hızla yayıldığı için endişe yaratan ve ağır bağırsak enfeksiyonuyla ölümlere de neden olabilen EHEC virüsünün kaynağı sonunda bulundu.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Hamburg Eyaleti Sağlık Bakanı Cornelia Prüfer-Storcks, Hamburg Hijyen Enstütüsünün, EHEC virüsünün kaynağının İspanyadan ithal edilen salatalık olduğunu belirlediğini açıkladı.
Prüfer-Storcks, bu sonuca sadece Hamburgda yapılan araştırmalar sonucunda varıldığına işaret ederek, virüsün diğer bazı besin maddelerinden kaynaklanma olasılığının da bulunduğunu kaydetti. Almanyada şu ana kadar 4 kişinin EHEC virüsünden kaynaklanan hastalık sonucunda öldüğü tahmin edilirken, Danimarkada da ilk EHEC vakasının görüldüğü bildirildi. AB ise salgının diğer ülkelere de yayılması halinde EHEC ile ilgili alarm vermeyi planlıyor.

Mikrop nasıl bulaşıyor

ENFEKSİYON Hastalıkları Uzmanı Aylin İzat Liceoğlunun verdiği bilgiye göre, escherichia coli, memelilerin kalınbağırsaklarında yaşayan, genellikle yararlı bir bakteri. Bu bakterinin, Almanyada görülen EHEC (enterohemorajik e.coli) grubuna ait türü, hayati tehlikeye neden olabiliyor. Bakteri, iyi pişmemiş et, pastörize edilmemiş süt ürünleri, iyi temizlenmemiş çiğ sebze ve meyve, EHECi taşıyan hayvanlarla temas yoluyla ve insandan insana bulaşabiliyor.

BELiRTiLERi

İLK belirtiler şiddetli bulantı ve karın ağrısı. Bunu şiddetli ve kanlı ishal takip edebilir. Ateş ve kusma olabilir. Tedaviyle hızla iyileşebiliyor. Bazı kişilerde hastalık belirti vermeden, kendiliğinden iyileşiyor. Ancak bazı vakalarda EHEC ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Belirtileri gösterenlerin bir sağlık kuruluşuna başvurmaları gerek.

Önlemleri

Etin mutlaka iyi pişirilmesi gerekir. Çiğ etle temas eden tüm mutfak aletleri dezenfekte edilmeli.
Pastörize edilmemiş süt ve süt ürünlerini, iyi temizlenmemiş çiğ sebze ve meyveyi yemekten kaçınılmalı.
Sık sık elleri yıkamak, insandan insana bulaşmasının önüne geçer.
Temiz olmayan sular içilmemeli, böyle sularda yüzülmemeli.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.