![]() |
Test: Obsesif Misiniz ?
TEST: Obsesif misiniz ?
1-Bir hastalık bulaşır korkusu ile herkesin kullandığı telefonları kullanmaktan kaçınırım. HAYIR - EVET 2-Çoğunlukla hoşa gitmeyen şeyler düşünür,onları zihnimden uzaklaştırmakta güçlük çekerim. HAYIR - EVET 3-Dürüstlüğe herkesten çok önem veririm. HAYIR - EVET 4-İşleri zamanında bitiremediğim için çoğu kez geç kalırım. HAYIR - EVET 5-Bir hayvana dokununca hastalık bulaşır diye kaygılanırım. HAYIR - EVET 6- Normalden fazla bir şekilde doğalgazı, su musluklarını ve kapıları birkaç kez kontrol ederim. HAYIR - EVET 7-Değişmez kurallarım vardır. HAYIR - EVET 8-Aklıma gelen hoş olmayan düşünceler hemen her gün beni rahatsız eder. HAYIR - EVET 9-Kaza ile birisiyle çarpışırsam rahatsız olurum. HAYIR - EVET 10-Her gün yaptığım basit günlük islerden bile emin olamam. HAYIR - EVET 11-Çocukken annem de babam da beni fazla zorlamazlardı. HAYIR - EVET 12-Bazı şeyleri tekrar tekrar yaptığım için isimde geri kaldığım oluyor. HAYIR - EVET 13-Çok fazla sabun kullanırım. HAYIR - EVET 14-Bana göre bazı sayılar son derece uğursuzdur HAYIR - EVET 15-Mektupları postalamadan önce onları tekrar tekrar kontrol ederim. HAYIR - EVET 16-Sabahları giyinmek için uzun zaman harcarım. HAYIR - EVET 17-Temizliğe aşırı düşkünüm. HAYIR - EVET 18-Ayrıntılara gereğinden fazla dikkat ederim. HAYIR - EVET 19-Pis tuvaletlilere giremem. HAYIR - EVET 20-Esas sorunum bazı şeyleri tekrar tekrar kontrol etmemdir. HAYIR - EVET 21-Mikrop kapmaktan ve hastalanmaktan korkar ve kaygılanırım. HAYIR - EVET 22-Bazı şeyleri birden fazla kez kontrol ederim. HAYIR - EVET 23-Günlük islerimi belirli bir programa göre yaparım. HAYIR - EVET 24-Paraya dokunduktan sonra ellerimi kirli hissederim. HAYIR - EVET 25-Alıştığım bir isi yaparken bile kaç kere yaptığımı sayarım. HAYIR - EVET 26-Sabahları elimi yüzümü yıkamak çok zamanımı alır. HAYIR - EVET 27-Çok miktarda mikrop oldurucu ilaç kullanırım HAYIR - EVET 28-Her gün bazı şeyleri tekrar tekrar kontrol etmek bana zaman kaybettirir. HAYIR - EVET 29-Geceleri giyeceklerimi katlayıp asmak uzun zamanımı alır. HAYIR - EVET 30-Dikkatle yaptığım bir isin bile tam doğru olup olmadığına emin olamam. HAYIR - EVET 31-Kendimi toparlayamadığım için günler, haftalar hatta aylarca hiçbir şeye el sürmediğim olur. HAYIR - EVET 32-En büyük mücadelelerimi kendimle yaparım. HAYIR - EVET 33-Çoğu zaman büyük bir hata ye da kötülük yaptığım duygusuna kapılırım. HAYIR - EVET 34-Çoğunlukla kendime bir şeyleri dert edinirim. HAYIR - EVET 35-Önemsiz ufak şeylerde bile karar verip ise girişmeden önce durup düşünürüm. HAYIR - EVET 36-Reklamlardaki ampuller gibi önemsiz şeyleri sayma alışkanlığım vardır. HAYIR - EVET 37-Bazen önemsiz düşünceler aklıma takılır ve beni günlerce rahatsız eder. HAYIR - EVET Arkadaslar cevaplarınızın %50 ye kadar evet olması normaldir.. %50 ile 60 arasında ise hafif obsesif(yani takıntılı) %60 ile 70 arasında ise orta derecde obsesif %70 ile 80 arasında ise şiddetli obsesif %80 den sonra ise ağır obsesif grubuna katılmaktasınız.. Genellıkle bu tip bozukluk tıp dilinde obsesif-kompulsif bozukluklar olarak adlandırılmaktadır.Tedavisinde davranış ya da medikal tedavi(SSRI grubu ilaçlar) kullanılmaktadır.. |