ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Genel Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=630)
-   -   Reflü De Kanser Riski (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1043798)

Prof. Dr. Sinsi 11-04-2012 09:29 AM

Reflü De Kanser Riski
 
Reflünün, ses bozuklukları, kronik sinüzit ve kulak hastalıkları ile yemek borusu ve gırtlak kanserine yol açabileceği belirtildi.

Hastalığın nedenleri arasında, düzensiz yemek alışkanlığı, fast-food, gece geç saatlerde yemek yeme, aşırı çay kahve tüketimi, alkol, obezite ve stres yer alıyor.
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Baş-Boyun Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kayhan Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, reflünün, günümüzde giderek artan problemlerden olduğunu söyledi.

Öztürk, midede yemekleri sindirebilmek için yüksek oranda asit bulunduğunu ifade etti.

Midedeki asidin yemek borusu, gırtlak, ağız ve burna kaçmasının ''larengofarengeal reflü'' olarak adlandırıldığını anlatan Öztürk, ''Reflü, sesini kötü kullanan kişilerde ses problemlerine yol açabilmektedir. Reflüye bağlı olarak ortaya çıkan şikayetlerin başında sık boğaz temizleme ihtiyacı, ses kısıklığı, boğazda bir şey varmış hissi, yutma güçlüğü, nefes almada güçlük, kesik kesik öksürük gelir'' diye konuştu.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.