![]() |
Cinsel İsteksizlik Yaşıyorum Ne Yapmalıyım
İsteksizliğin çözümü terapide
Cinsel isteksizlik yaşıyorum. Gittiğim uzman bazı egzersizlerle birlikte mastürbasyon yapmamı önerdi. Mastürbasyon benim sorunumu çözebilir mi? F.C./İzmir Cinsel isteksizlik; kadınlarda oldukça sık rastladığımız cinsel işlev bozukluklarındandır. Bedensel ve ruhsal hastalıklar, partnerinizle olan ilişkiniz, kullandığınız ilaçlar, cinselliğe karşı tutumunuz ve genel ruh haliniz; cinsel isteğinizi etkileyen değişkenlerdir. TERAPİYE DEVAM EDİN Cinsel isteksizlik kader değildir ve yüzde 100 tedavisi vardır. Mastürbasyon ödevleri ise cinsel terapi süreçlerinin vazgeçilmezidir. Mastürbasyon beyincikten çıkıp, omurilikten geçerek cinsel organlara ulaşan sinir yollarının daha iyi çalışmasını sağlayabilir ve sık çalışan cinsel aygıt zamanı gelince daha iyi tepkiler gösterebilir. Mastürbasyon ödevinin diğer bir hedefi ise; kişinin öncelikle kendi cinselliğini, bedenini tanımlaması ve kendi doyumuna yönelik hedefleri netleştirmesidir. Bu verilerin ışığında doğru yolda olduğunuzu bilerek terapistinizle çalışmaya devam etmenizde fayda var. |