![]() |
Brucella Sonuçlarında Gariplik
Merhabalar
Sorunumu söyleyeyim 2 hafta önce bana brucella tanısı kondu wright testi 1/160 pozitif çıktı tetradox ve rifadin ile tedavi gördüm tedaviye başladıktan tam 2 hafta sonra tekar tahlil yaptırdım ve wright testi buseferde 1/640 pozitif çıktı Sorun şu benim doktorum brucellan azalmış dedi Ama başka bir doktor bunlar ters orantılı yükselmiş dedi Nette aradım tam anlayamadım bu kavramı 1/80 den yukarı olması gerekiyor (Bruselloz için (+)'lik >1/180 aynen böyle yazıyor bilgilerde) aslında yukarı derken normalde 1/70 gibi bir sayı olması lazım ama diğer türlü gibi vurgulanıyor olmasaydı benim ikinci testim 1/640 pozitif olmazdı tam anlayamadım açıklayacak birileri olursa sevinirim şimdiden tşk ederim.. |
Brucella Sonuçlarında Gariplik
Alıntı:
fba44 Nickli Üyeden Alıntı Merhabalar Sorunumu söyleyeyim 2 hafta önce bana brucella tanısı kondu wright testi 1/160 pozitif çıktı tetradox ve rifadin ile tedavi gördüm tedaviye başladıktan tam 2 hafta sonra tekar tahlil yaptırdım ve wright testi buseferde 1/640 pozitif çıktı Sorun şu benim doktorum brucellan azalmış dedi Ama başka bir doktor bunlar ters orantılı yükselmiş dedi Nette aradım tam anlayamadım bu kavramı 1/80 den yukarı olması gerekiyor (Bruselloz için (+)'lik >1/180 aynen böyle yazıyor bilgilerde) aslında yukarı derken normalde 1/70 gibi bir sayı olması lazım ama diğer türlü gibi vurgulanıyor olmasaydı benim ikinci testim 1/640 pozitif olmazdı tam anlayamadım açıklayacak birileri olursa sevinirim şimdiden tşk ederim.. http://www.ezberim.org/dahiliye-hast...gi/#post413763 yukardaki linke tıklayarak az çok bilgi alabilirsin. şimdiden geçmiş olsun |