![]() |
Geceleri Uyuyamıyorum Yatakta Dönüp Duruyorum
Bir süredir geceleri gözüme uyku girmiyor. Yatağımda dönüp duruyorum. Uyku sorunumu halletmek için ne yapabilirim? Özlem M./Sinop Yatakta dönüp duruyor ancak bir türlü uykuya dalamıyorsunuz. Ne yaptınızsa fayda etmedi. Süt içtiniz, kitap okudunuz, evinizde dolaştınız ancak tekrar uyumayı denediğinizde yine başarısız oldunuz. O zaman uyku kısıtlamasından yararlanabilirsiniz. ODAYI TERK EDİN! Bu uygulama çok basit. Yatakta 20 dakikadan uzun süredir yatıyor ancak uyuyamıyorsanız, hemen ayağa kalkın ve yatak odanızdan çıkın. Evin başka bir köşesine geçin ve uyumanıza yardımcı olacak bir kitap ya da dergi okuyun. Veya hafif müzik dinleyin. Kaslarınızı gerin ve rahatlatın. Burada önemli olan televizyon, sigara, çay veya kahve gibi uykunuzu bölecek uyarıcı aktivitelere yönelmemenizdir. Yorulup uykunuzun geldiğini hissettiğinizde tekrar yatak odanıza gidin ve uyumaya çalışın. Yine 20 dakika uyuyamazsanız aynı ritüeli tekrarlayın. Bunun uyumanıza nasıl yardımcı olacağını merak ediyor olabilirsiniz. Yatakta 8 saat geçirip sadece 5 saat uyuyorsanız, geri kalan saatleri orada geçirmeniz size fayda etmez. Bu nedenle yatak ve uyku arasındaki bağlantıyı sağlayacak bu uyku kısıtlamasıyla, bir süre sonra daha rahat uykuya dalarsınız. İlk zamanlar sizi biraz yorabilir ama faydalı olacaktır. |
bunLarı uyguLucam:)) çok teşekkür ederim biLgi için..tşk ler
|
aynen bende de o sorun var bu gece bende uygulayacağım
|
evim tek odalı :D
|
ben deneyeceğim faydası olursa yazarım :)
|
Benn sokakta kalıyorum ne yapmalıyım?
|
benim yatağım yokk sokakta kalıyorum ne yapmalıyım bana ordan yatak yollarmısın arz ederim.
|
evet sana 5 kg yatak yollayabiliriz bu arada DoLuNaY ŞoVaLyEsİ gercekten saol içimi aydınlattın ama kitap okuyorum fakat gene uykum gelmıyor uyku hapı var evde kullansam rahat 1 gün uyurum da yapmak istemiyorum :D
|
uyuyorum beennn allahıma çok şükürr sizde uyuyamıyonuz hee
|
aynen bende uyuyamıyorum yatakta dönüp duruyorum ama care yok sonra gözler dayanamıyo ve zorda olsa yatmaya calısıyorum offf çok kötü bişey ya bide ayaklarımada ateş basıyo onu hiç sormayın iskence gibi ayaklrımı yıkıyorum ama care neki iskence görüyorum nerdeyse ALLAH yardım etsin böyle sorunları olanlara ya çok kötü
|
uykum gelmiyo ve ayaklarım çok fena yanıyo benimle aynı kaderde olan bissürü insanlar var bi care acil bu gcedemi yatanıcam ayak alevlenmesinden ya off((
|
arkadaşlar geceleri uyuyamamanızın bir çok sebebi var örneyin gün içinde gereyinden fazla içilen kahve ve çaylar veyat ta akşamları uyumak için bir saat belirlememeniz gibi .
|
Ben de uyuyamıyordum geceleri. 2 hafta önce akraba ziyaretine gittim bana yatak gösterdiler gözlerimi açtığımda sabah olmuştu. nasıl uyudum anlamadım. sonra sordum yatakta ne var diye, meğer Dormeo diye bi marka varmış ordan almışlar. 3 gün önce aldım nasıl uyuduğumu görmeniz lazım.
|