![]() |
Yemek Konusunda Çok Seçiciyim Ne Yapmalıyım
Yemek konusunda çok seçiciyim ne yapmalıyım
39 yaşında yüksek tansiyon hastası bir kadınım. Yemek konusunda son derece seçiciyim. Pek çok meyve ve sebzeyi ağzıma sürmem. Ne yapayım? Z.G./Mersin Meyve ve sebzelerin renkleri, onların sağlık yararları hakkında ipuçları verir. Örneğin; domatese kırmızı rengini veren likopen maddesi, prostat sağlığını destekler. VÜCUDU KORUYORLAR Karotenoidler kuvvetli antioksidanlardır ve kayısı, havuç, portakal, greyfurt, kabak ile şeftali gibi sarı-kırmızı meyve-sebzelerde bolca bulunur. Böğürtlen, kiraz, üzüm ve ahududu gibi mavi ve mor gıdalar da, pro-antosiyanidin denilen maddeler ile vücudunuzu korur. Kısa süre önce yayınlanan ve yaklaşık 30 bin kişiyi takip eden bir çalışmaya göre; bu mavi ve mor gıdalar, sizi kalp düşmanı metabolik sendromdan da koruyor. Patlıcan, ahududu, mor erik gibi besinler; yüksek kan basıncı, bel çevresi kalınlığı ve düşük iyi (HDL) kolesterol gibi riskleri azaltıyor. Yaz aylarında bolca bulunan bu gıdaları beslenmenize ekleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.