ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Genel Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=630)
-   -   Çocuğum Çok Saldırgan Ne Yapmalıyım (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1041009)

Prof. Dr. Sinsi 11-04-2012 11:08 AM

Çocuğum Çok Saldırgan Ne Yapmalıyım
 
Çocuğum çok saldırgan ne yapmalıyım

Ceza vermek çözüm değil!
* Soru: Anaokuluna giden oğlum çok saldırgan... Hep kendi istedikleri olsun istiyor. Olmadığında da tepkiler veriyor. Bunu önlemek için ne yapabilirim? Z.G./Adana



http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg


Saldırganlık davranışı, engellenme karşısında çocuğun verdiği kontrolsüz tepkilerdir diyebiliriz. Saldırganlık sorununun temelinde genetik yatkınlık, yanlış anne-baba tutumları, çocuğun etrafındaki yanlış modeller, dikkat dağınıklığı ya da öğrenme problemleri olabilir. Çocuğunuzun bu davranışı sergilediği ortamdaki neden-sonuç ilişkisini kurmaya çalışın. Özellikle saldırganlığı fazla olan çocuklarda aşırı ceza ya da yaptırım olumsuz davranışların artmasına neden olur.

Uykusuna dikkat edin!
Olumlu davranışlarını övüp, ödüllendirin. Ona, öfkesini kontrol etme tekniklerini öğretin. Aşırı enerji yapan yiyeceklerden kaçınmasını sağlayın. Uykusunu iyi almasına dikkat edin. Aile içi sağlıklı iletişime ağırlık verin. Bunlara rağmen değişim olmazsa mutlaka bir uzmandan yardım alın.

Prof. Dr. Sinsi 11-04-2012 11:09 AM

Çocuğum Çok Saldırgan Ne Yapmalıyım
 
Çocuğunuz saldırgansa pedagoğa götürün!

Ana sınıfına giden oğlum, tüm çocukları dövüyor. Hatta öğretmen dolabını, bir çocuğun üzerine itmiş. Veliler oğlumu sınıfta istemiyor. Ne yapmalıyım? L.S./Ankara

Bahsettiğiniz sorunlar; çocuğunuzda dürtüsel davranışların varlığını düşündürüyor. Bu davranışlar; sonuçlarını düşünmeden aniden verilen tepkiler anlamına geliyor. Çocuk o an çok sinirleniyor ve zarar vermek istiyor. Ancak verdiği zararın sonuçlarını düşünemiyor. Sadece o anki öfkesinden kurtulmak istiyor. Öncelikli olarak bir çocuk psikiyatrından görüş alın. Gerekli ise belki ilaç tedavisine başlanabilir. Böyle durumlarda ilacın etkisinin olumlu olduğunu gözlemlerime dayanarak söyleyebilirim.

GRUP SEANSLARI
Daha sonra çocuğunuzla birlikte, pedagog kontrolünde; empati kurmasını, oto kontrolünü sağlamasını, başkasının bakış açısıyla bakabilmesini destekleyecek grup çalışmalarına katılın.

Prof. Dr. Sinsi 11-04-2012 11:09 AM

Çocuğum Çok Saldırgan Ne Yapmalıyım
 
çocuğum hiç söz dinlemiyor yaşıtlarını hep dövüyor ancak kendisinden büyüklerle anlaşıyor


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.