![]() |
Mozaik Pasta (Fırınsız-Bitter)Mozaik Pasta (Fırınsız-Bitter)
1 Eklenti(ler)
Mozaik Pasta (Fırınsız-Bitter)
Malzemesi: 2 paket kare bisküvi (petit beurre) 1 paket kakao = 3 yemek kaşığı 1 tatlı kaşığı tarçın 1 bardak irice dövülmüş fındık ya da ceviz 1 paket vanilya 3 çorba kaşığı tepeleme toz şeker 125 gr. eritilmiş margarin 1 büyük bardak soğuk süt 1 yumurta http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1269608611 Yapılışı: Bisküviler irice parçalar halinde geniş bir kap içerisinde kırılır. Kakao, fındık, tarçın, vanilya, toz şeker hep birlikte karıştırılır. En son eritilmiş margarin, süt ve 1 yumurta da karışıma eklenerek özdeşleşip macun kıvamında toparlanana kadar büyük bir kaşık yardımıyla karıştırılır. Uzun bir tepsi ya da borcama fırın kağıdı ya da şeffaf folyo serilir. Karışım bu kağıt içerisine dökülerek dış kenarlarından el yardımı ile toparlanır ve uzun dikdörtgen tabanlı bir piramit şekline getirilir. Böylece dilimlendiğinde üçgen dilimler halinde servis edilebilecektir. Kağıt kenarlarından sıkıca kapatıldıktan sonra buzluğa atılır. Donduktan sonra buzdolabının alt kısmına konabilir. Çay, kahve ya da bir bardak süt yanında üçgen dilimler halinde kesilerek servis edilir. Bitter çikolata sevmeyenler şeker miktarını arttırabilirler. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.