![]() |
Acai Meyvesinin Faydaları Yararları
Acai meyvesinin faydaları yararları
Açai, güçlü antioksidan özelliği sayesinde şimdi de kozmetik dünyasında. http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Amazon yerlileri tarafından çok iyi bilinen ve asırlardır el üstünde tutulan bu mor renkli meyvenin ünü artık tüm dünyaya yayıldı. Açai'nin (asai diye okunuyor) şöhretini anlamak için internete bir göz atmanız yeterli, özellikle Amerika'da tam bir açaimanya başlamış durumda. Ülkenin sağlık ürünleri satan tüm mağazalarında tazesinden kurusuna, suyundan yağına kadar her formda karşınıza çıkıyor. Peki, son zamanlarda kremlerin içine de girmeyi başaran bu süper meyve, gerçekten kazandığı şöhreti hak edecek kadar 'süper' mi? Açai, vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin bir kaynak. Antioksidan özellikleri de son derece etkileyici. 2006 yılında ORAC seviyesi (antioksidan miktarını gösteren birim değer) ölçüldüğünde, şimdiye kadar incelenmiş besinler arasında en yüksek değerlerden birine sahip olduğu anlaşılmış. Antioksidanların, hücrelerimizi serbest radikal saldırılarından korumak için tek seçeneğimiz olduğunu artık biliyoruz. Yani maruz kaldığımız hava kirliliği, kimyasallar ve ağır metallerin yaşlandırıcı etkilerine karşı bol bol açai tüketme fikri gayet mantıklı. İçinde yüksek oranlarda Omega 3 ve 6 yağ asitleri ile flavonoidlerin bulunması, yağmur ormanlarında yetişen bu meyvenin süper besin mevkisini iyice sağlamlaştırıyor. Ve işte gelinen son nokta Geçtiğimiz iki yıldır onu anti-aging kremlerin, vücut yağlarının, yüz maskelerinin, saç ürünlerinin içinde de görüyoruz. Karen's Speciality Skincare, süper meyveyi kozmetik dünyasında kullanmaya hazırlanan markalardan biri. Kurucusu Karen Dunlop, "California'daki kliniğimde hastalarıma açai'den hazırladığım bir maskeyi uyguluyorum. Bu meyve, yüksek antioksidan gücü sayesinde yaşlanma belirtileriyle savaşıyor, cildi besliyor ve elastikiyetim artırıyor, içindeki flavonoidler ve yağ asitleri de cilt hücrelerini koruyor ve ömürlerini uzatıyor." diyor. Fakat süper meyvenin kozmetik dünyasındaki yükselişi bazı soruları da beraberinde getiriyor. Acaba içindeki değerli besin ve antioksidanlar cilde nüfuz etmeyi başarıyor mu? Ya da meyvenin cilt üzerindeki olumlu etkileri bilimsel araştırmalarla destekleniyor mu? Mesela C vitaminini düşünün; güçlü antioksidan özelliklere sahip bu vitaminin cilt üzerindeki olumlu etkileri birçok bilimsel araştırmayla kanıtlandı. Bununla birlikte, C vitamini molekülünün havayla temas ettiği an okside olması, doğru formülü yaratmaya çalışan bilim adamlarına hayli ter döktürdü. Kısacası, anti-aging dünyasında durum göründüğünden çok daha karmaşık. Duke Üniversitesi Dermatoloji Bölümü'nden Profesör Richard Pinnell, "Henüz bu konuda yapılmış yeterli bilimsel araştırma mevcut değil," diyor ve meyvenin içindeki maddelerin cildin alt ta¬bakalarına etki etmesiyle ilgili şüpheleri olduğundan bahsediyor. Açai meyvesinin kozmetik dünyasındaki yankıları büyümeye devam edecek gibi görünüyor. Çünkü anti-aging kremlerin dünyası için açai'nin daha keşfedecek birçok mucizesi var. |
Acai Meyvesinin Faydaları Yararları
Dünyanın en sağlıklı meyvesi: Acai
Acai meyvesi, beslenme ve sağlık alanında büyük sansasyon yarattı ve dünyada "bir numaralı süper meyve" olarak adından söz ettiriyor... http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Brezilya Yağmur Ormanlarından Gelen Sağlık Mucizesi Brezilyalıların yüzyıllardır dinçlik ve enerjilerinin kaynağı Acai (Okunuş: ASAİ) meyvesi son zamanlarda başta Amerika olmak üzere tüm dünyanın ve tıp otorilerinin ilgisini çekiyor. Beslenme ve sağlık alanında büyük sansasyon yaratan ve dünyada “Number One Super Food” (Bir Numaralı Süper Meyve) kabul edilen “Acai” (ASAİ)” sağlıklı ve zinde bir vücuda kavuşmanın mucize formülü olarak kabul ediliyor. 2000li yılların başlarında sağlık üzerindeki etkileri farkedilmeye ve klinik araştırmalara başlanmış Açai, Brezilyanın yağmur ormanlarındaki palmiye ağaçlarında yetişiyor. Tropikal iklimde yetişebilen meyve olmasına rağmen Çin gibi birçok ülkede yetiştirme denemeleri başlamış durumda. Çikolataya bulanmış böğürtlen/çilek tadına sahip Açai, muhteşem lezzetiyle de gönüllerde taht kuruyor. Ancak bu lezzetine rağmen rağmen direkt olarak yenilemiyor. Taze toplandıktan sonra özü sıkılarak başta meyve suyu olmak üzere, dondurma, yoğurt, çay, tatlı ve sakız/şeker vb. ürünlerde kullanılarak tüketilmektedir. Mucize bileşenlerden gelen sağlık Amazon yağmur ormanlarında yetişen bölgeye özgü mor renge sahip, Açai meyvesi bol miktarda A,C,E ve B türü vitaminler, antioksidanlar, Omega yağ asitleri (Omega 3, Omega 6, Omega 9), fitosterol, aminoasit, kalsiyum, potasyum, demir, fosfor gibi sağlığa faydalı bir çok bileşen ve yüksek oranda lif içeriyor. Bu bileşenlerin insan vücudu üzerindeki ilk farkedilir etkisi, enerji ve canlılığın artmasıdır. Bileşenlerinden gelen diğer faydalar ise, kalp ve şeker hastalığı, kanserli hastalarda bağışıklığın güçlendirmesi, yaşlanma etkilerini azaltması, konsantrasyonu güçlendirmesi, kolesterol seviyesinin dengelenmesi ve cinsel gücü desteklemesidir. Açaide bulunan Flavonoidler ve anthocyanin güçlü antioksidanlar olması nedeniyle, toksik maddelerin vücutta depolanmadan atılmasını sağlar. Zayıflama üzerindeki etkileri de araştırılmaktadır. İnsan organizmasına zararlı hiçbir madde ihtiva etmeyen bitki, yapılan bilimsel çalışmalarda özellikle bağışıklık sistemi üzerinde büyük destek sağladığını göstermektedir. Florida Üniversitesinin 2007de yayınladığı araştırmasında, Açainin; Lösemi kanserindeki hastalıklı hücreleri %35 ile %86ya varan oranlarda öldürdüğü açıklanmıştır. Şu an bilinen “en yüksek antioksidan” içerik Araştırmalar, Açai meyvesinin“ORAC değerinin (Oxygen Radical Absorbance Capacity- Serbest Radikalleri Emme Kapasitesi)” kırmızı üzümden 33 kat, üzümdekinden 10 kat, yaban mersininden ise 2 kat fazla olduğunu göstermektedir. ORAC birimi ülkemizde sık ve severek tüketilen Nara göre yaklaşık 3 kat daha fazladır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.