![]() |
Badem Yağının Faydaları Yararları
Badem Yağının Faydaları Yararları ADEM ve BADEM YAĞI: Pembe ve beyaz renklerde çiçekler açan Badem Ağacının meyvesi, olgunlaştıktan sonra sert bir kabukla kaplanır. Acıbadem ve Tatlı badem olmak üzere başlıca iki çeşidi vardır. Bademin, diğer kabuklu yemişler gibi, besin değerleri son derece yüksektir. İçerisinde bol miktarda E Vitamini, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor bulunmaktadır. Bademin ezilerek yağı elde edilir. Bademin Faydaları: Vücuda, beyne ve göze kuvvet verir. Yüksek kalori değeriyle kilo almaya yardımcı olur. Baş ve böbrek ağrılarını hafifletir. Soğuk algınlığı ve bronşite iyi gelir. Badem Yağı, pek çok şifayı içinde barındıran özel bir yağdır. Badem Yağı kabızlığı giderir. Acıbadem Yağı böbrekleri temizler, böbrek iltihabını gidermeye ve böbrek kumunu dökmeye yardımcı olur. Basur olan yere sürülürse ağrı ve yanmaları giderir. Egzama kaşıntılarını azaltır. Tatlı Badem Yağı en eski bakım ürünlerinden biridir. Hassas ve kuru ciltlere sürülürse cildi besler ve pürüzleri giderir. Badem ve Badem Yağı Nasıl Kullanılır? Badem taze olarak yenebileceği gibi olgunlaştıktan sonra çekirdeği de yenebilir. Badem, yemeklere ve tatlılara ayrı bir lezzet katmanın yanında besin değerlerini de arttırır. Badem Yağı makyaj çıkarıcı, cilt temizleyici ve yumuşatıcı olarak kullanılabilir. Özellikle hamilelerin cilt çatlaklarının oluşumunu ve iz bırakmasını önlemek için kullanılır. http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg |
Badem Yağının Faydaları Yararları
Bademin faydası kabuğunda saklı
Birçok aşçının, bademlerin etrafındaki zarı soymak için püf noktası vardır. Ama bademleri soymadan yemek için çok geçerli bir sebep var: Kalbi koruyan güç bu kabuklarda saklı! * Bademde, kalp sağlığını koruyan maddeler bulunur. E vitamini, iyi huylu yağlar, potasyum ve lif gibi... Ama kabuklar; hücrelerinizi oksidasyon ve iltihaplanmadan koruyan 'flavonid'lerle doludur. * Bademler tek başlarına da yararlıdır ama E ve C vitamini açısından zengin yiyeceklerle birlikte tüketildikleri zaman müthiş bir sinerji yaratıyorlar. Kabuklarındaki flavonidler sayesinde de sağlığınız için canla başla çalışıyorlar. * Kabuklu bademin yarattığı bu sinerji; en favori salatalarınızdan birinin (Tavuklu, elmalı, kavrulmuş bademli, cevizli, balsamik sirkeli, ılık ıspanak salatası...) çok lezzetli bir öğle ya da akşam yemeği olmakla kalmayıp, kalbinizi de mutlu ediyor. |
Badem Yağının Faydaları Yararları
Badem Yağı Faydaları ve Kullanımı
İçeriği : Press yöntemiyle elde edilen %100 doğal badem yağı Faydaları : E vitamini ve mineraller bakımından zengindir. Cildin ve saçların E vitamini ihtiyacını karşılar. Makyaj temizlemede, saç, tırnak, el ve ayak bakımında kullanılır. Müshil özelliğine sahiptir. Kullanım Alanları : Saç ve cilt için kullanılır. Dahilen kabızlık için kullanılır. Kullanım Önerileri : Saçlar için susam, fındık, ceviz ve çam terebentin yağıyla birlikte saça friksiyon yapılarak kullanılır. Kabızlık için doktor kontrolünde günde 1 çay kaşığı içilir. Uyarılar : Dahili olarak 10 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.