![]() |
Fırında Ekmek Tatlısı
1 Eklenti(ler)
Fırında Ekmek Tatlısı
Malzeme: 400 ml süt 4 dilim tam buğday ekmeği 100 gr esmer şeker 1 adet limonun kabuğu 1 kaşık vanilya 5 adet yumurta akı Garnitür için : Çırpılmış krema Şerbeti için : 50 gr kuru üzüm 3 kaşık su 1 kaşık mısır unu http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1269284929 Tarifi Karıştırıcı içine sıcak süt ve kepekli ekmek dilimleri konur. İyice karıştırılır. Bu karışım bir kaseye dökülür. Yumurtanın beyazı sadece kıvam alacak kadar çırpılır ve esmer şeker eklenir. İyice çırpılır. O da kaseye ilave edilir. Limon rendesi ve vanilya eklenir. Karışım dibi karamel ile kaplanmış derince bir kaba konur. 180 santigrat derecelik fırında benmari yöntemi ile bir saat pişirilir. Şerbeti için bir pişirme tenceresine su ve kuru üzümler konur. Mısır unu bir kaşık süt yardımı ile kıvamlı hale getirilir tencereye eklenir ve karıştırılır. Dilimlediğiniz ekmek parçalarını hazırladığınız meyveli şerbet ve krema ile süsleyebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.