![]() |
Kan Grubu Özellikleri
A Grubu
A Grubunun özellikleri Onlar ilk vejetaryenlerdir. Sindirim sistemi duyarlıdır. Bağışıklık sistemi dayanıklıdır. Yerleşik beslenme ve çevre koşullarına kolayca uyum sağlar. Stresi yenebilir. Güçlü ve sağlıklı kalması için sebze ağırlıklı diyet uygulamalıdır. A Grubunun yemesi gerekenler: Soya proteinleri, tahıl ürünleri ve sebzeler Balık ya da tavuk eti Sebze (daha çok çiğ ya da buharda pişirilerek) Brokoli, havuç, balkabağı, ıspanak, sarmısak Erik, vişne gibi meyveler A Grubunun yememesi gerekenler: Kırmızı et (Bu gruptakiler et yedikleri zaman ağırlık hisseder, enerji kaybına uğrarlar. Ayrıca et yağ olarak vücutta depolanır.) Sütlü besinler (:-):-):-):-)bolizmayı yavaşlatır) Salam, sosis, kavurma. Biber, domates, patates ve lahana Tropikal meyveler Mandalina, portakal gibi turunçgiller B Grubu B Grubunun özellikleri Sindirim sistemi dayanıklıdır. Beslenmede katı kuralcı değildir. Sütlü besinlere ilgi duyabilir. Strese karşı yaratıcılığını kullanır. Formda kalabilmek için fiziksel ve zihinsel faaliyetler arasında denge kurması gerekir. B Grubunun yemesi gerekenler: Sütlü besinler Dana ve hindi eti Balık (İstakoz, karides, kalamar, midye gibi kabuklu deniz ürünleri hariç) Zeytinyağı Yeşil yapraklı sebzeler (4-5 öğün) Patates, lahana ve mantar B Grubunun yememesi gerekenler: Mısır, buğday, mercimek, fındık ve susam Kuzu ya da tavşan eti Piliç ve tavuk eti Susam yağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı Zeytin AB Grubu AB Grubunun özellikleri A ile Bnin modern karışımıdır. Çevresel değişikliklerden kaynaklanan beslenme özellikleri gösterir. Sindirim sistemi çok duyarlıdır. Bağışıklık sistemi çok güçlüdür. Stresi yenmek için zihinsel faaliyetlerden yararlanabilir. A ve B grubu için sakıncalı olan yiyecekler bu grup için de sakıncalıdır. AB Grubunun yemesi gerekenler: Domates Deniz ürünleri Süt ürünleri Sebze Koyun, tavşan ve hindi eti Yoğurt Yumurta AB Grubunun yememesi gerekenler: Dana ve sığır eti (Et vücutta yağ olarak depolanır.) Tavuk ve piliç eti Sarımsak, biber, sirke Hayvansal yağlar 0 Grubu 0 Grubunun özellikleri 0 Grubunda olanlar ilk insanları simgeler. Et yemeye bayılırlar Sindirim sistemleri sağlamdır Bağışıklık sistemleri fazla hareketlidir Diyet yapmaya ve çevreye uymaya zor alışırlar Stresten kurtulmak için fiziksel faaliyetlere ağırlık verirler Enerjik ve ince kalabilmek için :-):-):-):-)bolizmalarının hızlanması gerekir. 0 Grubunun yemesi gerekenler: Kırmızı et Karaciğer Beyaz et Balık ve deniz ürünleri. İyotlu tuz Ispanak ve brokoli 0 Grubunun yememesi gerekenler: Tahıl ürünleri Ekmek Taneli sebzeler Buğday (Buğdayda bulunan gluten maddesi, 0 grubundaki kişilerin kilo vermesini engellediği için buğday unundan yapılmış yiyeceklerden uzak durulmalıdır) Süt ürünleri ve yumurta Sıvı yağ (özellikle de zeytinyağı). |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.