ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Hangi Besinleri Çiğ Tüketmemiz Gerekir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1038358)

Prof. Dr. Sinsi 11-04-2012 06:46 AM

Hangi Besinleri Çiğ Tüketmemiz Gerekir
 
Hangi Besinleri Çiğ Tüketmemiz Gerekir

Pek çok çeşitli pişirme yöntemi tercih ederiz. Ancak bazı besinleri çiğ veya çok az pişmiş tükettiğimizde vitamin ve mineral açısından daha zengin kaldıkları da bir gerçektir.

Çiğ tüketilmesi gereken besinlerde vitamin ve mineraller korunmuştur. Pişirme işleminde kaybolmadıkları için vücut için çok daha faydalı olabilmektedir.

Örneğin çilek, ahududu gibi meyveler lif açısından zengindir ve az şeker içerir. Lahana kanser riskini azaltır, fındık kardiyovasküler hastalıklara karşı vücudu korur.

Çiğ tüketilmesi gereken besinler arasında ilk sıralarda, dişler ve akciğer için faydalı olan, kan şekerini düşüren elma; kalp rahatsızlıklarına karşı koruyan soğan ve sarımsak; antioksidan açısından zengin olan nar bulunur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.