ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Kanserde Beslenme - 5 Koruyucu Kiş Sebzeleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1037653)

Prof. Dr. Sinsi 11-04-2012 08:44 AM

Kanserde Beslenme - 5 Koruyucu Kiş Sebzeleri
 
Günlük tüketilen tuz miktarı ne kadar olmalı?
Tercihen kaya tuzu kullanılmalı. Özellikle aşırı tuzlanmış etten ve konservelerden uzak durun. Aşırı tuzlu turşulardan kaçının, elma sirkesine kurulmuş turşuları tercih edin. Okyanus tuzunun ne derece hakiki olup olmadığı tartışmalı. Hakikisinin kullanılmasında zarar yok.

Kanserden korunmada ve tedavide şekerin yeri ne?
Rafine beyaz ve esmer şekeri aşırı miktarda tüketmek kansere zemin hazırlıyor. Şeker, kanseri azdıran bir gıda. O yüzden diyabetik hastalarda kanser daha kötü seyrediyor.

Mevsiminde tüketilmeyen sebze ve meyveler yarardan çok zarar getirir mi?
Genellikle meyve ve sebzeler aşırı miktarda hormon, tarım ve böcek ilaçlarına maruz kalıyor. Bunlar da kansere sebep oluyor. Her gıda mevsiminde yenmeli, organik olmalı. En faydalı brokoli bolca tüketildiğinde tüm kanserlere faydalı olmasına karşın hormon ve tarım ilacı verildiğinde bu özelliği azalıyor. Brokolinin işini gören lahana ve karnabaharsa bizi bu ilaçlardan koruyor. Havuç da faydalı ve ucuz bir gıda.

Kanserden koruyan kış sebzeleri hangileri?
Pırasa, soğan, elmanın kuarsetin içerdiğinden baş, boyun tümörleri, mide, kolon kanserlerinden koruduğu yapılan çalışmalarda ispat edildi. Beyaz lahana, brokoli, karnabahar meme kanserinin düşmanı. En az haftada bir kez tüketilmeli.

Kereviz, yer elması, kolon, mide ve yumurtalık kanserlerinde koruyucu. Ancak östrojen reseptörü pozitifse, daha az kullanılmalı. Semizotu, omega-3 ihtiva ettiğinden özellikle meme kanserli hastalar tarafından tercih edilmeli.

Turunçgiller her bakımdan bağışıklık sistemini kanserden koruyor. Kırmızı portakalın pigmenti astaxantinthin, antioksidan bakımından faydalı. Karaturp, akciğer kanserinden en iyi koruyucu. Narsa elmayla birlikte en değerli antioksidan. Sarımsak Rus penisilini olarak geçiyor, kalbi ve tansiyonu dengeleyen faydalı bir gıda.

Korunmada vitaminleri yarar-zarar dengesi açısından değerlendirebilir misiniz?
Özellikle A vitamininin baş, boyun ve böbrek tümörlerine, yemek borusu kanserlerine faydalı olduğu kobay deneylerinde gösterildi. D vitamini günde 800 ünite alınmalı, bütün kanserlerde faydalı. 400 ünite folik asit almak da kolon kanserinden koruyor. E vitamininin, prostat kanserlerinde, baş, boyun tümörlerinde faydalı olduğu kanıtlandı. C vitamininin kanser tedavisindeki yeri de önemli. Bazı tedavi gruplarında bağışıklık sistemini güçlendirdiği için yüksek dozda kullanılıyor. B12 vitaminiyse mide kanserinden koruyor.

CiLT KANSERiNE NAR SUYU
Nar suyu, konsantre olarak sürüldüğünde deriyi iyileştiriyor, kanseri tedavi ediyor.

ALKOL TÜM KANSERLERiN ANA NEDENi
ABDde 67 bin kişi üzerinde yapılan bir çalışmaya göre, günde üç kadeh içki içen kadınların meme kanserine yakalanma riski yüzde 30. AB ülkelerindeki bir araştırmaysa bir kadeh şarap tüketenlerin aynı hastalığa yakalanma oranını, yüzde 10 olarak belirledi.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.