![]() |
Yemek Piştikten Sonra Ne Yapmalı
Yemek Piştikten Sonra Ne Yapmalı
Yemek pişirildikten sonra buzdolabına koymadan önce uzun süre oda ortamındaki sıcaklıkta bekletilmemeli, aksi takdir de her 30 dakikada bir yiyeceklerin hastalığa yol açabilne bakterilerle bulaşma olasılığı iki katına çıkmakta ve hastalık için temel oluşturmaktadır. Bu nedenle annelerimizden öğrendiğimiz bilgilerin aksine yemeği pişirdikten sonra en geç iki saat içinde buzdolabına koymamız onerilmektedir. İlk önce bu yazıyı okuduğunuzda çok gereksiz bir yazı gibi gelebilir ancak yemeklerden sonra karı ağrısı bulantı ve kusma gibi semptomlar çoğu kez hepimizin başına gelmekte ve sebebini de sıklıkla bulamamaktayız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.