ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Şekerli Gıdalara Düşkünlük (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1037065)

Prof. Dr. Sinsi 11-04-2012 10:22 AM

Şekerli Gıdalara Düşkünlük
 
Neden şekerli gıdalara düşkünsünüz

Bazı kişilerin şekerli gıdalara fazla düşkün olmasının nedeni ortay çıktı.

Bazı kişilerin şekerli gıdalara fazla düşkün olmasının "boğaza düşkünlükten" değil, bir genden kaynaklanabileceği bildirildi.

Kanada'daki Toronto Üniversitesi Beslenme Bilimi Bölümünden araştırmacılar, hücrelere glikozun alımını denetleyen GLUT2 geninin bazı kişilerin şekerli gıdalara diğerlerinden daha fazla düşkün olmasına neden olabileceğini belirtti.

Biri obezite belirtileri gösteren orta yaşlılardan, diğeri obezite belirtileri göstermeyen erişkin gençlerden oluşan 2 gruptan kan örneği alındı ve bu kişilerin DNA'ları incelendi. Araştırmacılar, 2 grubun genetik yapısını ve beslenme alışkanlıklarını da karşılaştırdı.

Sonuç olarak, şekerli gıdalara daha düşkün olan kişilerde, kilosu ne olursa olsun, GLUT2 geninin değişime uğramış olduğu görüldü. Araştırma, "Physiological Genomics" dergisinde yayımlandı.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.