![]() |
Parkinson Hastalığına E Vitamini Diyeti
Parkinson Hastalığına E Vİtamini Diyeti
Yapılan araştırmalara göre, bol E vitamini içeren bir diyet Parkinson hastalığına karşı koruyor Yapılan birçok çalışma, normal ila yüksek miktar arasında yüksek E vitamini içeren yiyeceklerin tüketimiyle Parkinson hastalığındaki azalma arasında ilişki olduğunu ortaya koydu. Bademde bol miktarda E vitamini var. Bir antioksidan olan E vitamininin bol bulunduğu; yiyecekler fındık, buğday tohumu yağı, tatlı patates, yer fıstığı yağı. Araştırmacılar E vitamini takviyelerinin Parkinson riskini azaltıp azaltmadığı konusunda kesin bilgiye sahip değil ancak vitaminlerin yiyeceklerden alınmasının en doğru yöntem olduğu konusunda hemfikir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.