![]() |
Dondurma Yerken Tüketirken Nelere Dikkat Etmeliyiz
Dondurma yerken tüketirken nelere dikkat etmeliyiz
Vitamin ve mineral deposu olan dondurmayı çocuğunuza yedirmekten korkmayın! Ama bu eşsiz keyif hastalıkla sonuçlanmasın diye, dikkat etmeniz gereken noktalar olduğunu da unutmayın... Medical Park Bahçelievler Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz Duman, Bebeğim ve Biz dergisine dondurma tüketimiyle ilgili uyarılarda bulundu... ARA ÖĞÜNDE YESİN Dondurmanın nasıl koşullarda hazırlandığı ve saklandığı önemlidir. Erimiş bir dondurmayı tekrar donması için asla buzluğa koymayın. Bu, besin zehirlenmesine yol açabilir. Dondurma, iştahı kesebileceğinden çocuğa öğünlerden önce verilmemelidir. Ara öğün olarak verilebilir. Dondurma, ağızda erimeye başlar. Hijyenik ortamlarda yapılmayan dondurmaların içindeki mikroorganizmalar önce bademciğe yerleşir ve bu bölgede enfeksiyonlara neden olur. Bu nedenle bilmediğiniz yerlerden dondurma almayın. Sağlıklı ortamda üretilen dondurmanın, bademcik hastalıklarını artırıcı hiçbir etkisi yoktur, endişe etmeyin. Ayrıca dondurma alırken mutlaka son kullanma tarihine bakın. EN DOĞRU TERCİH SADESİ Dondurma çocukların günlük öğünlerine eklenebilir. Bir bardak süt yerine üç-dört top dondurma yiyebilirler. Eğer çocuğunuzun kilosu fazlaysa; bu sıklığı, haftada bir-üç güne düşürebilirsiniz. Üç top sade dondurma; bir dilim ekmek+bir su bardağı süt+bir porsiyon meyveye eşdeğerdir. Ancak çok fazla çikolata kaplaması olan dondurmalar gereksiz kalori alımına neden olacağı için daha nadir tüketilmelidir. Çocuklar için en doğru tercih sade dondurmadır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.