ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Sütlaçlı Ekmek Kadayıflı Pasta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=103278)

Şengül Şirin 03-05-2010 06:30 PM

Sütlaçlı Ekmek Kadayıflı Pasta
 
Sütlaçlı Ekmek Kadayıflı Pasta

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1267803015


4 kişilik

Malzeme:
Şerbeti için :
3 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Sütlaç için :
6 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı krema
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı toz hindistan cevizi
3 adet tane karanfil
3 çorba kaşığı baldo pirinç
Ekmek kadayıfı için :
1 adet hazır ekmek kadayıfı


Tarifi

Sütlaç için tüm malzemeleri bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak pirinç sütü iyice çekene kadar kaynatın. Ekmek kadayıfını geniş yuvarlak bir kaba alın. Üzerine ılık su gezdirip 10 dakika yumuşamasını ve şişmesini sağlayın. Ekmek kadayıfının üzerine hafifçe bastırarak fazla suyunu alın. Şerbet için su ve tozşekeri kaynatın. Yumuşayıp şişen ekmek kadayıfına şerbeti döküp çekmesini sağlayın. Çapı 12 cm olan yuvarlak bir çemberin tabanına şuruplu ekmek kadayıfının bir kısmını yerleştirin. Üzerine sütlacın yarısını yayıp tekrar ekmek kadayıfı yerleştirin. Son olarak kalan sütlacı yayın. Sütlacın ve ekmek kadayıfının kıvam alması için buzdolabında bir gece bekletin. Tatlıyı kalıptan çıkartıp kaymak veya meyve sos ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.