ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Domates Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=103276)

Şengül Şirin 03-05-2010 06:27 PM

Domates Çorbası
 
1 Eklenti(ler)
Domates Çorbası
6 kişilik

Malzeme:
450 gram domates
15 gram tereyağ
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
1 litre bizim mutfak et suyu
2 çorba kaşığı domates püresi
tuz,taze çekilmiş karabiber
2 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1267802802
Tarifi
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanın kabuklarını soyup kıyın. Orta boy bir tencerede tereyağı eritin. Kıyılmış soğanı ekleyip kavurun. Unu ilave edip sararıncaya kadar karıştırın. Et suyu, doğranmış domates ve püreyi ekledikten sonra birkaç taşım kaynatın. Ateşi kısıp ara sıra karıştırarak pişirin. İndirmeye yakın tuz, taze çekilmiş karabiber ve kremayı ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. İsteğe göre rendelenmiş kaşarpeyniri veya kıyılmış maydanoz ile sıcak servis yapın.

Şengül Şirin 08-08-2011 10:44 AM

Cevap : Domates Çorbası
 
Domates Çorbası

Süre 40 dk.
4 Kişilik




Malzemeler
  • 4 Adet olgun domates
  • 5 Su bardağı su
  • Yarım su bardağı un
  • 1 Çorba kaşığı margarin
  • 2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
Dilerseniz ; bir miktar kekik veya fesleğen


Hazırlanışı
  1. Margarini genişçe bir tencerenin içinde eritin.
  2. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak unu azar azar ilave edin ve un sararıncaya kadar kavurun.
  3. Domatesleri rendeleyin ve suyunu süzmeden tencerenin içine ilave edin.
  4. Domates unla iyice karışana dek tahta kaşıkla devamlı karıştırın.
  5. Suyu ve tuzu ilave ettikten sonra ateşin altını kısın.
  6. Çorba koyu bir kıvama gelinceye dek dibinin tutmaması için arasıra karıştırarak kaynatın.
  7. Kaselere aldığınız çorbanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın.
NOT : Dilerseniz, kaselere aldığınız çorbalara bir miktar kekik veya kuru fesleğen serperek de servis yapabilirsiniz, çorbanıza farklı bir tat verir.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.