ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=595)
-   -   Birkaç İşi Aynı Anda Yapmanın Zararı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1032391)

Prof. Dr. Sinsi 11-04-2012 09:12 AM

Birkaç İşi Aynı Anda Yapmanın Zararı
 
Birkaç işi aynı anda yapmanın zararı

ABD'de yapılan bir araştırma, birkaç işi aynı anda yapmanın, insanı zihinsel olarak yorduğunu, strese ve öfkeye neden olabildiğini ortaya koydu.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

İtalyan La Stampa gazetesinde yayımlanan habere göre, Massachussets Teknoloji Enstitüsü tarafından yapılan araştırmanın başındaki Earl Miller, insan beyninin sadece tek bir eylem üzerinde yoğunlaştığını belirterek, "Diğer eylemler ise dikkatimizi dağıtıyor ve hızımızı kesiyor" dedi.

Bu konuda kendine güvenen insanların dahi bu nitelikte olmadığını ifade eden Miller, insan beyninin bu şekilde işlemediğini söyledi.

Miller, gerçekten de çok gerekli olmadığı sürece çok sayıda işin bir arada yapılmaması gerektiğini vurgulayarak, "Bunun şart olduğu durumlarda ise bu işleri öğleden sonra yapmaktan kaçınmalıyız" diye konuştu.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.