ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tarih / Coğrafya (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=656)
-   -   Camide Mermi Mucizesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1029454)

Prof. Dr. Sinsi 11-04-2012 01:10 AM

Camide Mermi Mucizesi
 
Camide mermi mucizesi

Yunan top mermisi 85 yıldır cami duvarında asılı. Çarpıcı bir hikayesi var.
Kurtuluş Savaşı yıllarında Yunanların top atışına tuttuğu beldede, cuma namazının kılındığı sırada camiye isabet eden ancak patlamayan mermi, koruma altında tutuluyor.

Caminin ikinci katına isabet eden top mermisi, bu tarihten sonra “Allahın bir takdiri” olarak değerlendiren ilçe halkı tarafından olduğu yerde koruma altına alındı.

Türk askerinden kaçan Yunan işgal kuvvetlerine ait batarya, Manisanın Saruhanlı ilçesi Mütevelli beldesindeki Cibilli tepesinden 8 Eylül 1922 Cuma günü saat 12.30da Hacırahmanlı beldesine top atışı başlattı. Bu sırada 3 top mermisinin isabet ettiği beldede, iki ayrı yerde patlama meydana geldi.

105lik top mermilerinden birisi ise 1901 yapımı Çarşı Camisine cemaatin cuma namazı kıldığı sırada girdi, ancak mucize eseri mermi patlamadı.
Çarşı Camisinin duvarına, “Kurtuluş Savaşında Mütevelli kasabasının Cibilli tepesine yerleşen Yunan işgal kuvvetleri bataryası tarafından 8 Eylül 1922 Cuma günü saat 12.30da Hacırahmanlı kasabasına bombalı taarruza geçilmiştir. Bu bombalardan birisi Çarşı Camisinin 2. katına isabet etmiştir. Yüce Allahın takdiri bu bomba, duvara girip patlamamıştır” yazısı asıldı.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.