Şengül Şirin |
02-27-2010 12:48 AM |
Renkli Yufka Böreği
Renkli Yufka Böreği
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1267220886
Malzemeler
- 300 gr ıspanağın yaprakları
- 3 adet rendelenmiş havuç
- 3 adet orta boy haşlanmış patates
- 150 gr kaşar loru
- 150 gr dana kıyması
- 6 adet yufka
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı su
- 4 adet küçük boy rendelenmiş soğan
- 3 dal ince doğranmış maydonoz
- yeterince tuz
- yeterince karabiber
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 adet yumurta
Ön Hazırlık:
- Peynir, maydonoz arzu ettiğiniz kadar karabiber ve tuzu karıştırarak harmanlayın.
- Havucu bir yemek kaşığı sıvıyağda soğanla beraberce kavurup, tuzla tatlandırarak suyunu çekene kadar kavurun.
- Yıkanmış ıspanak yapraklarını ince kıyarak bir yemek kaşığı yağda önce soğan, sonra ıspanak ilavesi olmak üzere suyunu çekene kadar kavurup tuz ve karabiberle karıştırın.
- Haşlanmış patatesi ezerek içerisine kavrulmuş soğan, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.
- Küçük tavaya bir kaşık yağ koyup önce soğanı, sonra da kıymayı kavurarak tuz ve karabiberle karıştırın.
- Bir su bardağı yağ ve bir su bardağı suyu karıştırıp hazırlayın.
Hazırlanışı:
Yufkaları yağlı su ile fırça yardımı ile yağlayıp, her birini 5 çeşit hazırladığınız içle çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Son yufkayı da yağlayıp, tam ortasına gelecek şekilde sardığınız 3 ruloyu alta, 2 ruloyu da üste koyup alta serdiğiniz yufka ile hepsini beraberce sarın. Elde ettiğiniz kalın ruloyu üzerine nemli bez örterek bir gece buz dolabında dinlendirin . Ertesi günü çıkarıp üzerine çırpılmış yumurta sürerek, çörek otu serpiştirip bir parmak kalınlığında kesin. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. (Kestiğiniz kalınlığa göre ortalama 16 adet )
|