![]() |
Tavuklu Iskender-Diyet
Tavuklu Iskender-Diyet
Malzemeler 2 parça ince avuç içi büyüklüğünde tavuk göğsü 2 dilim çavdar veya kepek ekmeği 3 sivri biber 2 domates 2 diş sarımsak 1 kase yoğurt Tuz,karabiber,zencefil, 1 yemek kaşığı sıvıyağ veya zeytinyağı http://www.nuveforum.net/attachments...358t-yemek-jpg Hazırlanışı Bir tavaya domates, biber,sarımsak, tuz,baharatları ve sıvıyağı çiğden koyun.Kapağı kapalı melemen kıvamında pişirin. Ayrı bir tavada tavuk göğsünü kendi suyuyla veya haşlama olarak pişirin. Ekmekleri küp küp doğrayın ve yağsız olarak tost makinası veya fırında kızartın. Sırasıyla tabağın en altına ekmekleri sıcak olarak koyun,üzerine tavuk göğsü,onun üzerine domatesli karışımı ve en üstede yoğurdu yayın. |
Cevap : Tavuklu Iskender-Diyet
hiç yemedim ama dıger iskenderi çok severim bol tereyaglı :35:
|
Tavuklu iskender diyet o nasıl oluyor yav,diyet yapanlar için mi bu yemek?Valla zayıflıycam diye aç kalanları hala anlamış değilim,gelin ben sizi götüreyim memleketimin koruklarında bi kaç makas sallattırayım 3 ayda 10 kilo vermezseniz neyim,hemde sınırsız yemek eşliğinde:Lazogli6161:
|
koruklarında bi kaç makas sallattırayım
bunu anlamadım ben ne oluyo bukiii:biggrin: |
demek istediki bizim çay bahçelerinde gelin makasla çay kesin bakın o zaman ne kadar yerseniz yeyin nasıl zayıflıyorsunuz.koruk demek köydeki zor gidilen tarlalara verilen addır.genelde oflular kullanır bu sözü.
|