ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Kekemeliğin Nedeni Genetik (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=102854)

Şengül Şirin 02-26-2010 12:30 PM

Kekemeliğin Nedeni Genetik
 
1 Eklenti(ler)
Kekemeliğin nedeni genetik

Kekemelik de genlerle ilgili. James Battey, bilim ilk kez kekemelikten sorumlu olabilecek genetik değişimler saptadı diyor (New England Journal of Medicine).


http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1267176551

Bilim Teknik- Bulgu yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesinde yardımcı olacak. Kekemelik genelde aileden geldiği için uzmanlar genlerle ilgili olduğunu aslında uzun bir süredir tahmin ediyorlardı. Daha önceleri gerçekleştirilen bir araştırmayla X kromozomu üzerinde genetik değişimin bulunduğu saptanmıştı.

Ancak Pakistanlılar, Amerikalılar ve İngilizlerle gerçekleştirilen son araştırmayla kekemelerin çoğunda toplam üç gende değişim olduğu görüldü. Genetik uzmanları şu sıralar dünya çapındaki bir araştırmayla, genlerdeki değişimlerin beyin üzerindeki etkisini bulmaya çalışıyorlar.

cumhuriyet


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.