ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Künefe (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=102805)

Şengül Şirin 02-24-2010 11:06 PM

Künefe
 
Künefe 4 kişilik

Malzeme:
200 gram tel kadayıf
100 gram tuzsuz dil peyniri
100 gram tereyağ
200 gram dondurma

Şerbeti için :
1 su bardağı su
200 gram toz şeker
1/2 adet limon

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1267041868
Tarifi
Kadayıfı didikleyip bıçakla ince ince doğrayın ve iki eşit parçaya ayırın. Tepsiyi tereyağ ile yağlandıktan sonra kadayıfın bir bölümünü iyice bastırarak tepsiye döşeyin. Dil peynirini rendeleyip kadayıfın üzerine yayın. İkinci parça kadayıfı aynı şekilde peynirin üzerine döşeyin. Önceden ısıtılmış fırında kızartın. Şerbet için su, tozşeker ve limon suyunu kaynatıp soğutun. Künefeyi fırından çıkartıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Künefe şerbeti çektikten sonra dondurma ile servis yapın. Aklınızda Bulunsun: Dondurma yerine kaymak da kullanılabilir.

__________________

Şengül Şirin 07-05-2010 10:02 AM

Cevap : Künefe
 
1 Eklenti(ler)
Künefe


http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1278313314

Malzemeler,
500 gram tel kadayıf
100 gram dil peyniri
200 gram tereyağı
Şerbeti için,
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Hazırlanışı,
Şerbetini hazırlamak için küçük bir tencereye toz şeker ve suyu alın.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Şerbet kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip karıştırın.
Şerbet bir taşım kaynadığında ocaktan indirin, soğuması için bekletin.
Tereyağını tavaya alıp kısık ateşte eritin.
Eriyen tereyağını ılınması için bekletin.
Kadayıfı tel tel ayırıp ılınmış tereyağıyla karıştırın.
Orta boy bir tavanın tabanını kadayıfla kaplayın.
Dağılmasını önlemek için kadayıfı üstten sıkıca bastırın.
Dil peyniri kadayıfın üzerine dizin.
Kalan kadayıfla dil peynirlerinin üzerini kaplayın.
Dağılmasını önlemek için kadayıfı üstten sıkıca bastırın.
Buzdolabında 15 dakika bekletin.
Tavayı ocağa alıp kısık ateşte her iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin.
Pişen kadayıfın üzerine soğumuş şerbeti dökün. Şerbetini çektikten sonra bekletmeden servis yapın.
Afiyet olsun.:orjinal:

Şengül Şirin 08-05-2011 06:39 PM

Cevap : Künefe
 
1 Eklenti(ler)
Künefe

Tatlılar arasında özel bir yere sahip olan Künefeyi 6 Kişilik olarak 45 dakikada hazırlayabilirsiniz.


Malzemeler
  • 100 gr tel kadayıf
  • 1 Çorba kaşığı tereyağı
  • 1 Çorba kaşığı tozşeker
Süslemek için :
  • Ceviz yada antep fıstığı
Şerbeti için :
  • 1 Su bardağı su
  • 1 Kahve fincanı tozşeker
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1312558748


Hazırlanışı
  1. Öncelikle şerbetini hazırlayın.
  2. Bunun için 1 su bardağı su ve 1 kahve fincanı tozşekeri kaynatıp, soğumaya bırakın.
  3. Kadayıfı ince ince didin.
  4. 1 Çorba kaşığı tereyağını eritip, 1 çorba kaşığı tozşekerle karıştırın.
  5. Kadayıfı koyacağınız kabın zeminine şekerli yağı dökün.
  6. Ardından bir kat kadayıfı ilave edin.
  7. Dil peynirini üzerine koyun.
  8. Tekrar kadayıfı döşeyin.
  9. Malzemeleri bu şekilde dizerek bitirin.
  10. Ocakta altı hafif kızarana dek pişirin.
  11. Ters çevirip, diğer yüzünü pişirin.
  12. Üzerine soğuyan şerbeti gezdirin.
  13. Dövülmüş fıstık yada ceviz serpin.
  14. Soğuk veya ılık olarak servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.